Едва ли има някой, който не знае какво е чаят.

...
Едва ли има някой, който не знае какво е чаят.
Коментари Харесай

Каква е опасността от чаените торбички

Едва ли има някой, който не знае какво е чаят. Това е безалкохолна напитка, получена посредством сваряване или запарване на обработени и ферментирали листа или плодове. Това е най-консумираната напитка в света след водата. Чаят има ободрителен, леко горчив и стипчив усет.

В днешно време разновидностите за изработка на чай са доста, в това число и чай на гранули. Все отново чаените торбички са желани от доста хора. Те са комфортен и бърз избор. Учени от Канада обаче оповестяват, че те могат да са рискови.

Според експертите торбичките с чай повлияват на риска от рак. Причината за това е по този начин наречената микропластика, употребена за производството им.

Една чаена торбичка съдържа почти 13 микрограма химикали. Полимерните частици, които влизат в тялото, въздействат неподходящо на чревната функционалност. Също по този начин микропластиката не се усвоява в стомаха и се отделя неприятно от хранопровода. Наличието ѝ в организма може да подтиква развиването на рак.

Напълно противоположния резултат има натуралният зелен чай. Според експертите веществата, които съдържа, ви разрешават да премахнете токсините от тялото, стимулирайки постоянното действие на черния дроб.

Експертите означават, че микропластиката се среща даже в множеството чаени торбички, които са направени единствено от естествени материали. Поради това не се предлага да се употребяват такива торбички, даже в случай че именити марки са ги произвели, написа zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР