Едва ли има човек, пропуснал да види Мълчанието на агнетата“,

...
Едва ли има човек, пропуснал да види Мълчанието на агнетата“,
Коментари Харесай

Първи кадри от зрелищната прожекция на „Мълчанието на агнетата“

Едва ли има човек, пропуснал да види „ Мълчанието на агнетата “, само че малко на брой имаха невероятния късмет да го преживеят по един паметен метод! На 19 май в Nu Boyana Film Studios се организира четвъртото издание на паметния кино клуб на Jameson Irish Whiskey – JAMESON CULT FILM CLUB показа именитата лента по романа на Томас Харис.

Гостите, които се снабдиха с една от лимитираните 600 предложения за прожекцията бяха безусловно пренесени на снимачната площадка на кино лентата, притежател на пет награди Оскар. Основен уредник на зрелището бе екипа на организация QWERTY с главен мотор Олег Живков, а домакини бяха Boyana Events.

Вече е налично и видеото от събитието – къс роман за незабравимата вечер:
https://youtu.be/8UpRT25jmiM

За четвърти път Jameson Cult Film Club отвори порти за най-ревностните фенове на паметните филми. Феновете на самодейността чакаха с неспокойствие оповестяването на новата дата и избора на филм след разтърсващото последно издание, в което на фокус бе „ КРИМИНАЛЕ “ на Куентин Тарантино.

Този път, мащабът на събитието засенчи всичко, правено досега. Шест от паметните подиуми на смразяващия психотрилър бяха пресъздадени от екип от 11 млади артиста от НАТФИЗ в синхрон с прожекцията на три екрана. В ролята на ужасяващия Ханибал Лектър влезе Виктор Ганчев, Ивана Бобойчева изигра незабравимата Кларис Старлинг, а Валери Белев се превъплъти в Бъфало Бил.  Актьорският състав бе допълнен от Радослав Владимиров,  Николета Милкова, Явор Гаджев,  Владислав Стоименов,  Кристиан Топов,  Боян Петров,  Йордан Върбанов и Георги Георгиев, както и 8 статисти от Nu Boyana Film Studios. Режисурата на сцените и хореографията бяха поверени на Весела Хаджиниколова.

Едно от най-големите провокации бе образното пресъздаване на облиците от екрана. С тежката задача се оправиха брилянтните гримьори Стилияна Узунова, Светлана Якова, Живка Маринова,  Даниела Аврамова,  Петя Симеонова и  Елена Гаврилова. За косата на актьорите се погрижи Николай Николов от салон Фиба.

Модерното СТУДИО 2 на Nu Boyana даде невероятни условия за реализацията на плана, а феноменалният екип се оправи безупречно в построяването на декорите и цялостния образ на сценографията. На терен работиха неуморно над 60 индивида, а събитието бе отразено с три камери, които увековечиха освен шестте паметни подиуми, само че и това, което се случваше зад тях. Самолет, полицейска кола, бус, кафези с рискови нарушители, разхождащи се по коридорите психологично заболели бяха единствено част от детайлите, които пресъздадоха атмосферата на „ Мълчанието на агнетата “.

Сред феновете на Jameson Cult Film Club бяха доста артисти, режисьори, сценаристи, музиканти и хора на изкуството в съвсем всяко от неговите проявления. Имената им няма да издаваме – клубът е предпазлив и светският звук не е негов признак. В този клуб всички са равни, тъй като всички обичат паметното кино. За паметния кино клуб билети няма! За да бъдеш част от преживяването би трябвало да си член. Звучи недостъпно, само че не е. Просто би трябвало да си върл киноман, да имаш обичани филми, които в никакъв случай не ти омръзват и да не се притесняваш, че половинката ти у дома ще се ядоса, тъй като гледаш за 456-и път „ Завръщане в бъдещето “.

Ако искаш да влезеш в клуба, просто се регистрирай тук: http://www.jame.sn/JCFC

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР