Едва ли има човек, който да не обича мекички. Те

...
Едва ли има човек, който да не обича мекички. Те
Коментари Харесай

Намерих рецептата от баба за сиромашки мекички без мая и яйца. Те пък станаха вълшебни, топят се в устата

Едва ли има човек, който да не обича мекички. Те са обичана закуска, само че стават за ядене и през целия ден. Повечето предписания за мекичките обаче лишават време. Най-малкото в съвсем всички участва квас, а навръх нея и е нужно обещано време, с цел да се „ хване “. Но през днешния ден ще ви предложим една неповторима рецепта, с която ще си приготвите извънредно вкусни мекички. При това няма да употребявате нито квас, нито яйца. Точно затова бабите ги назовават „ бедняшки мекички “. Ето какви артикули са ви нужни: 450 гр. брашно, 300 мл кисело мляко, 5 с.л. захар, 1 ч.л. сода, 1 лимон, олио на усет. Най-хубавото при тази рецепта е, че мекичките са също толкоз вкусни и на другия ден. Ако останат, несъмнено!

Ето и какво би трябвало да извършите. Първо сложете содата в киселото мляко и оставете пет минути, с цел да шупне. Не е нужно да ви подсещаме, че това би трябвало да се случи в по-голям съд. Настържете лимоновата кори и я прибавете към киселото мляко. Прибавете също лимоновия сок и захарта. Разбъркайте. Изсипете пресятото брашно и объркайте тестото, до момента в който сместа стане гладка. Оформете от тестото мекички с ръце или намазнена лъжица и ги изпържете в добре загрят тиган. Това е! Вървят по класическия метод – поръсени с пудра захар, само че също и с обичаното ви сладко, а и със сирене. Добър вкус!

И още една звездна рецепта:
Пържени филии с кисело мляко, яйце и брашно

Нужните ви артикули:
1 бр. франзела
2 с.л. кисело мляко
2 с.л. брашно
3 бр. яйца
50-100 мл олио
шарена сол
боровинково сладко

Как да ги приготвите:
Нарязах кръгла франзела на филийки, потопих от едната и другата страна в сместа. Сложих в тигана в нагорещено олио и изпържих. Така действах и с останалите до момента в който сместа свърши. Поднесох една част от тях с боровинково сладко, а другата с шарена сол. Вижте какъв брой бързо и елементарно става, само че пък е ужасно вкусно. Бон апети!

 

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР