Едва ли има българин, който да не е почитател на

...
Едва ли има българин, който да не е почитател на
Коментари Харесай

Ето така се прави традиционната къпана баница, която всички сме яли като деца

Едва ли има българин, който да не е обожател на обичайна къпана баница. Помним я от деца и усетът й в никакъв случай няма да избледнее в съзнанието ни. Това е луксозна вкусотия, която можем да похапваме в унес и да забравим за броенето на калории.

Ако сте в чудене с каква закуска да зарадвате фамилията си през почивните дни, то ние ви предлагаме да приготвите това тестено произведение и да накарате всички да ахнат от учудване.
Къпаната баница, която няма равна на себе си Ето и продуктите, с които е нужно да разполагате:
• 3 ч.ч. брашно;

• 3 яйца;

• 5 с.л. вода;

• щипка сол;

• 200 г сирене;

• 1 яйце;

• шепа листа магданоз;

• 0.5 ч.ч. прясно мляко;

• 4 с.л. масло.
Начин на подготвяне:  Хитът през днешния ден: Баница от филии с кашкавал и шунка Хитът през днешния ден: Баница от филии с кашкавал и шунка
Ние не желаеме да отречем или сменяем класическата баница с кори. Тя е знак на българската кухня! Днес обаче ще ви предложим нещо раз...

За да приготвите тесто за корите, на първо време би трябвало да изсипете брашното върху плота и по-късно да извършите кладенче в него. Добавете и трите яйца, които са ви в листата с артикули. Налейте водата и започнете да месете тесто. Не забравяйте и щипка сол. Готовото тесто се оставя за 30 минути.

В купа натрошете сиренето и прибавете четвъртото яйце. Започнете да разбърквате, тъй че да се получи хомогенна примес. Добавете ситно нарязан магданоз и най-после прибавете млякото. Маслото се разтопява в обособен съд.

Сега идва ред на най-специфичната част, а точно подготовката на самите кори. Няма по-вкусна баница, от онази която сами сте си приготвили от А до Я, а не разчитате на готовите кори от магазина.

Тестото оформете на 8 равни топки и започнете да ги разточвате. Подреждайте ги в съд, а сред всяка кора поставяйте по парче хартия за печене, която авансово сте намазали с лой, тъй че готовите кори да не залепват по нея.
 С тази съставна част баничката ще се надуе двойно в тавата без никакви НАБУХВАТЕЛИ С тази съставна част баничката ще се надуе двойно в тавата без никакви НАБУХВАТЕЛИ
Любителите на печивата, а най-много на баниците, ще останат безпределно удовлетворени като схванат по какъв начин могат да си подготвят това тестено изкуш...

Пригответе си тава, която сте намазали авансово с масло. На дъното и сложете една кора. В два съда излейте вода – единият сложете на котлона да заври. Когато това се случи, поставете една от корите за към минута – две във врящата вода. Веднага по-късно я изкарайте и потопете в студената вода.

Извадете кората и премахнете непотребната течност от нея. Поставете я върху онази, която към този момент е в тавата. Така се действа с всяка втора кора, а предходната се намазва с масло.

Сложете плънката и си отделете четири кори, обработени с гореща вода, които се поставят най-отгоре.

Къпаната баница се пече в авансово загрята фурна на 180 градуса, до момента в който не хване приятна, златиста коричка.

Зарадвайте всички вкъщи с тази необикновено вкусна закуска, която няма равна на себе си!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР