Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерство на

...
Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерство на
Коментари Харесай

Туристическо Covid приложение за 30 000 лв. е изтеглено десетина пъти

Eдва десетина пъти е изтеглено приложението mybeach.bg на Министерство на туризма, което в изискванията на пандемия трябваше да демонстрира на туристите цените на чадъри и шезлонги и натовареността на плажовете през миналото лято. Това сподели инспекция на Mediapool в платформата Гугъл Play, където само се предлага приложението. В същото време компания, записана в апартамент в Студентски град, е получила при директно договаряне 30 000 лева с Данък добавена стойност за изработването на това приложение и на негов.

Старт при промяната на министрите

Работата по приложението бе шумно рекламирана във всевъзможни телевизионни студиа от някогашния министър Николина Ангелкова, само че по този начин или другояче Министерство на туризма в никакъв случай не направи конференция да го презентира и даже и сега на уеб страницата му няма информация за приложението. Проверка в Гугъл Play демонстрира, че приложението за смарт телефони, работещи с Андроид, е стартирано там на 14 юли, а министър председателят Борисов освободи Николина Ангелкова дружно с министрите на финансите и на Министерство на вътрешните работи ден по-късно. На уеб страницата на туристическото министерство няма никаква информация за това приложение.

Над 20 дни лиши на екипа на новия министър Мариана Николова да даде информация на Mediapool за названието на приложението и характерностите му.

Изнесената информация обаче ускорява абсурда, тъй като Гугъл play демонстрира, че приложението има едвам десетина сваляния (10+). От Министерство на туризма взеха решение да ни дават данни единствено какъв брой консуматори са влизали в уеб страницата на приложението от юли до момента - " към 10 000 индивида ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР