Едва 25-30 души се събраха тази вечер на контрапротест пред

...
Едва 25-30 души се събраха тази вечер на контрапротест пред
Коментари Харесай

Контрапротестъри бранят честта на българската жена с химн и тела

Едва 25-30 души се събраха довечера на контрапротест пред румънското посолството на Румъния. Акцията бе обявена в отбрана на дамите и децата от експанзията, а повода е зародилото снощи напрежение сред жена водач и протестиращи жители, които счупиха предното стъкло на колата, откакто тя се опита да премине през стачкуващите.

Хора, недоволни от блокадите в София, започнаха да се събират пред румънското посолство след 21 ч. Огранизаторът на демонстрацията настояваше, че събитието е надпартийно, само че огромна част от участниците намерено показваха поддръжката си за държавното управление. За разлика от снощната обсада на бул. " Ситняково ", този път имаше полиция. Един от ръководителите на униформените на място изясни, че това се дължи на заявката в общината, което уредникът на контрапротеста е подал - по тази причина имало и полицейска защита.

По-късно пристигнаха и камерите на малките екрани, само че не всички бяха посрещнати доброжелателно. Някои от хората обвиниха журналистката на bTV, че малкия екран манипулира и приканиха никой да не прави коментар за тази медия. " Това е спокойно събиране на жители, които са срещу български дами да бъдат спирани и тероризирани ", изясни уредникът на събитието пред публицисти и продължи: " Не е окей да бъде строшена колата на дамата, не е окей децата вътре да реват, и в случай че ние сме същински мъже - това не е окей за нас! "

Въпреки многократния въпрос по какъв начин се споделя, мъжът отхвърли да се показа с аргумента, че не желае гласност. " Не желая да има имена, тъй като, в случай че ви кажа моето име, би трябвало да ви кажа и на този човек и на всички. Тук сме да почетем незнайния боец на България. Истинският воин на България е незнайният боец - дамата е доста постоянно незнайният боец на България! ", безапелационен бе уредникът. Малко по-рано пък множеството изпя българският химн, а откакто завършиха, мъжът уточни дамите с думите: " Това беше привет за вас! ". Беше казана и молитва към Бог.

На събитието присъстваше и мъжът, който преди няколко дни преднамерено отиде на Орлов мост, с цел да предизвика протестиращите там, като им даде сапун със съвет да се изкъпят. Става дума за притежателя на компания за статисти " Флоров ДЖИ " ЕООД - 25-годишният Георги Флоров. През 2013 година, когато бяха всеобщите митинги против държавното управление на Орешарски, същият призна, че организациите за статисти всеобщо наемат платени контрапротестиращи и персонално той е взел участие. Сега Флоров се възмути за какво Арман Бабикян от Отровното трио има мобилния номер на журналистката Канна Рачева, а той самият го няма.

В последна сметка така наречен събитие в отбрана на дамите и децата завърши по-бързо от предстоящото. Някои от присъстващите желаеха да останат, с цел да пазят кръстовището да не бъде блокирано от протестиращи. Други обаче се разотидоха, откакто стана ясно, че митингът няма да се насочи от Орлов мост към румънското посолство.

Протестиращите към този момент 41 дни против държавното управление този път трансформираха маршрута на шествието си и вместо към румънското посолство се насочиха към Министерство на вътрешните работи. Така до конфликти не се стигна.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР