Едва 0,4% от паралелките в страната са под карантина към

...
Едва 0,4% от паралелките в страната са под карантина към
Коментари Харесай

Под карантина са 0.4% от паралелките в страната


Едва 0,4% от паралелките в страната са под карантина към този миг, разгласи просветният министър Красимир Вълчев пред Нова тв. Той бе безапелационен, че е обикновено да има болест и измежду учители и възпитаници, тъй като вирусът е на всички места в обществото. Но към този момент няма свръх стойности на инфектирани в образователните заведения, акцентира министърът.

Вълчев изясни още, че към този момент няма да има така наречен грипни ваканции, тъй като при потребност от разформироване на учениците, ще се учи отдалечено.

Общото предписание в страната сега е, че маските на закрити места са наложителни. Ние имахме голям брой разновидности за това по какъв начин да създадем по-безопасна средата в учебно заведение, – хибридно образование, и да няма взаимоотношение сред паралелките, с цел да не караме децата да стоят през целия ден с маски, подсети министърът.

В момента карантинираните паралелки са 0.4%, даже и да стигнат 4%, ще има най-много деца в стаите, това е по-добър вид, безапелационен е Вълчев. Който няколко пъти повтори, че приоритет на МОН е присъственото образование, макар че в интернет пространството непрекъснато се въртях клюки, че учебните заведения ще бъдат затворени още при започване на октомври.

Ако имаме взрив на инфектирани в област или община, ще се минава напълно на образование в електронна среда. Надяваме се, че тези прагови стойности няма да бъдат достигнати, съобщи още Вълчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР