Едногодишни стипендии за четирима спортисти предоставя община Харманли, съобщават от

...
Едногодишни стипендии за четирима спортисти предоставя община Харманли, съобщават от
Коментари Харесай

Харманли с 4 годишни стипендии за млади спортисти 

Едногодишни стипендии за четирима спортисти дава община Харманли, оповестяват от администрацията.

За изключителни спортни достижения на младите лекоатлети Ирен Саръбоюкова и Божидар Саръбоюков община Харманли им дава месечни стипендии от по 500 лева за интервал от година.

Месечни стипендии от по 250 лева за същият интервал получават и състезателите по корабомоделен спорт Ангел Панайотов и Пламен Георгиев.

През месец януари 2023 година на Националният шампионат по лека атлетика за мъже „ Академик “ в зала Божидар Саръбоюков доближи най-хубав резултат в света за сезона в дисциплината „ Скок на дължина “ и застана отпред в международната класация за сезона при юношите. Той покрива норматива за Европейското състезание през 2023 година за юноши под 20 години, което ще се организира в Израел, като слага народен връх за юноши под 20 години. През 2022 година Божидар завоюва доста златни и сребърни оценки на Световни, Балкански, Международни и Национални шампионати, сочат от общината в Харманли.

През месец януари 2023 година на Националният шампионат по лека атлетика за юноши и девойки Ирен Саръбоюкова доближи най-хубав резултат в света за сезона в дисциплината „ Скок на височина “ и оглави международната класация за сезона. Тя също покрива норматива за Европейско състезание през 2023 година за девойки под 20 години, което ще се организира в Израел, както и за Световното състезание през 2024 година за девойки под 20 години. През 2022 година завоюва голям брой златни, сребърни и бронзови медали на Европейски, Балкански, Международни и Национални шампионати.

Постиженията на брат и сестра Саръбоюкови са разследване на мотивацията, положения голям труд, дисциплинираност, персонална ангажираност и не на последно място на техния треньор Димитър Карамфилов, разясняват от общината в Харманли.

Ангел Панайотов е притежател на един златен, пет сребърни и един бронзов медали от Европейския шампионат по корабомоделизъм в Букурещ през 2022 година, където е разгласен за най-хубав младеж. Печели квота за присъединяване на Световното за 2023 година, което ще се организира в Словакия.

Пламен Георгиев е притежател на осем златни, четири сребърни и седем бронзови медала на Републиканските шампионати от спортния календар на БФКС за 2022 година в три разнообразни класа. Печели квота за присъединяване на Световното за 2023 година, което ще се организира в Словакия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР