Едночасова предупредителна стачка обявиха днес служителите и работниците в дирекция

...
Едночасова предупредителна стачка обявиха днес служителите и работниците в дирекция
Коментари Харесай

Социалните в Смолян на стачка, искат 40% по-високи заплати

Едночасова предупредителна стачка оповестиха през днешния ден чиновниците и служащите в дирекция „ Социално подкрепяне “ в Смолян през днешния ден. Те стачкуваха от 10 до 11 часа и оповестиха, че подхващат протестни дейности.
В дирекцията работят 43-ма чиновници в отделите „ Закрила на детето “, „ Социална протекция “ и „ Индивидуална оценка на хора с увреждания и обществени услуги “. От тях обществени служащи са 26 на брой, включително от изнесените работни места в Баните и Чепеларе.
Стартовата заплата на новоназначен обществен служащ е в размер на 650 лева, като чистата сума за приемане след законоустановените удръжки е в размер на 504.39 лева
Работещите в Държавно стопанско предприятие – Смолян, се причисляват към настояванията за нарастване на главните работни заплати и залагане на просветителна степен  „ бакалавър “ за служба обществен служащ.
Тяхното искане е за 40% базово нарастване на главната работна заплата на обществените служащи и чиновници.
Към момента на  служба обществен работник  може да постъпи и човек със приблизително обучение, без дължим стаж.
„ В същото време ние работим със комплицирана нормативна уредба, която касае разпределяне на финансови помощи, даване обществени услуги, протекция на детето и хора с увреждания. Работим с контингент, обхващащ уязвими групи от обществото, като лица без обучение – необразовани, хора с увреждания, деца в риск и други, заради което длъжността „ Социален  работник е нежелана и непривлекателна. Ние желаеме почтено възнаграждение за положения от нас труд, който в доста от случаите  е тежък и при изключителни условия “, се споделя в обръщението им до ръководещите.
Целта на митинга е да се промени отношението както на обществото, по този начин и на ръководещите към работещите в обществената сфера.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР