Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му

...
Едно уникално събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му
Коментари Харесай

Адреналин и силни емоции в Пампорово през уикенда

Едно неповторимо събитие се завръща в Пампорово за 11-тото му следващо издание през уикенда на 20-21 февруари. Колоездачи от всички краища на България се събират в Родопския ни курорт, с цел да премерят сили в зрелищния „ Зимен Байк Дуел “.
По традиция надпреварата се организира в разгара на сезона, а участниците карат по особено построено снежно трасе включващо голям брой забавни детайли, като скокове, виражи, стръмни прави и скоростни прави и ще бъде ситуирано на писта №7 с край при Туристически Център Пампорово.

Надпреварата се организира в двубой формат с директна елиминация, като започват по двама участника по едно и също време, а по-бързия продължава напред към финала. Освен директните съперници, едно от главните трудности за състезателите е снега и непрекъснато изменящото се под гумите на колелата трасе с дължина от 1 километър.
Участниците ще бъдат разграничени в няколко категории – мъже, дами, юноши и ветерани, а за всички спечелили има готови награди от сътрудниците на събитието – Ред Бул, Допелхерц, хотел Перелик и други. Събитието се организира с поддръжката на Пампорово АД и община Смолян.
Със събитието се дава формален старт на спортния „ байк “ сезон в Пампорово, където през лятото предстоят доста забавни събития, измежду които огромно интернационално съревнование кръг от “iXS Downhill Cup ” сериите, на което Велопарк Пампорово ще бъде хазаин за повторно.
 96-годишен скиор посрещна министъра на туризма в Пампорово 96-годишен скиор посрещна министъра на туризма в Пампорово
" Курортът Пампорово обичайно е желана дестинация за пътувания на българите. И от началото на този сезон се резервира наклонността...

Междувременно в курорта изискванията за зимни спортове са отлични, като през миналите дни съумя да натрупа към 40 см нов сняг, а операторът на ски зоната се възползва от ниските температури, с цел да създаде в допълнение и неестествен сняг, за още по-добри и устойчиви условия по пистите.
Сезонът в Пампорово е в разгара си, като с изключение на да карат ски и сноуборд, посетителите на Пампорово могат да се възползват и от други различни услуги и интензивности, предлагани от Туристически Център Пампорово, измежду които преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.
Информация за всичко забавно, което се случва в Пампорово, работещи писти и уреди, както и директна онлайн продажба въжен превоз карти, ски съоръжение и хотелско настаняване, може откриете на формалната онлайн платформа на курорта на
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР