Едно сираче, останало без майка едва четиригодишно и израснало по

...
Едно сираче, останало без майка едва четиригодишно и израснало по
Коментари Харесай

Пастор Асен Христов има осем висши образования, но избра да е духовен водач



Едно сираче, останало без майка едвам четиригодишно и израснало по сиропиталищата, през днешния ден оказва помощ на хиляди хора, трансформирайки се в естествения водач на своите духовни братя и сестри. Пастор Асен Христов от Разлог има осем висши образования, последната му компетентност е " Право ", към момента не е приключил двете докторантури. Убеден е, че задачата му е друга. Най-добрият му другар е брачната половинка му Ваня, с която са дружно от домовете за сираци, през студентските години и до момента. Дъщеря им Естер е отличничка, само че той цени доста повече шестиците на децата, които нямат компютри и телефони.

" Човешкият живот би трябвало да бъде блян към нещо, не е въпросът да се докажеш, а да удовлетвориш себе си повече . Почивка единствено горе на небето. Човешкият живот е краткотраен, временен,  80-90 години няма да ги усетим по какъв начин ще излетят, само че не би трябвало да забравяме, че постоянно човешкият живот е непредсказуем и ние не сме готови за гибелта.  Искам да оставя следа в живота на хората, на децата, на сираците, на вдовиците ", сподели за БНР свещеник Асен Христов.

В предаването " Рано в неделя " той показа, че желае да живее повече сред хората, в сравнение с да прекарва на академичната пейка.

" Съпругата ми е най-хубавият ми другар, тя също е сираче. Имам доста родственици, доста братовчеди, в махалата живеем в по-тесен кръг, в по-близки връзки ".

 Снимка: персонален списък

По думите му, " с цел да бъдеш водач би трябвало да имаш качества, които да формираш ".

" Лидерството не е в огромните неща, водачеството е в връзките към дребните хора ".

Пастор Асен Христов показа, че най значимото нещо за него е вярата. Съградил е най-голямата протестантска черква в страната. Той е и ръководител на Асоциацията на ромските пастори в страната. 

" Голямата ми фантазия е да видя този народ изменен. Затова съм в България, желая България да е друга това е огромната ми фантазия ".

 Снимка: персонален списък

Разплаква се, когато приказва за сполучливата идея да съградят нови домове на фамилии от Разлог, чиито бараки изгоряха при огромен пожар през септември 2019.

Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР