Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без

...
Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без
Коментари Харесай

Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?

Едно от най-загадъчните женски лица в историята на човечеството без подозрение е това на дамата от Елче, хипотетично датираща от иберийската просвета. Въпреки че облеклото и отразява високото и родословие, самоличността и е незнайна. Но лека-полека загадките се обясняват.

Новите хипотези за произхода на тази фигура са меко казано изненадващи. Тази мистериозна дама живяла ли е в древна Шумерия? Или може би тя е била кралица на Анунаки?

Дамата от Елче е иберийска варовикова скулптура, датирана сред V и IV век пр.н.е. Тя е с височина 56 см и тегло 65,08 кг., Открита е на 4 август 1897 година в Елче (Испания).

Открита е служащи във плантация,които разчиствали югоизточния скат на хълма La Alcudia за аграрни цели.

 Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?

Според локалната легенда откривателят е Мануел Кампело Есклапес, 14-годишно момче, което е пособие на служащите.

След като(мавританската кралица, както беше известна) била прибрана в дома на младежа,родителите му я изложили на балкона, тъй че всички поданици на града да и се радват.

Когато археологът Пиер Парис видял бюста, той схванал, че това е същинско украшение и уведомил Лувъра в Париж, който незабавно дал отговор, като предложил огромна сума пари за дамата от Елче.

Въпреки разногласията в фамилията,дали да се разделят с антиката, иберийският бюст е продаден на 30 август 1897 година и отпътува добре опакована за Париж. В продължение на 40 години дамата от Елче била изложена в Лувъра.

 Дамата от Елче: Богинята на Анунаки? Изображение от акадски цилиндър, показващо богиня на растителността, евентуално Нинхурсаг, седнала на престол, заобиколен от поклонници (около 2350–2150 година прочие Н. Е.)

След началото на Втората международна война през 1939 година, като защитна мярка, тя е пренесена в замъка Монтобан, покрай Тулуза (Франция), което се считало за по-безопасно място от парижката столица.

През 1941 година е върната в Испания посредством продан на творби с държавното управление на Виши с помоща на маршал Петен.

Дамата остава в музея Прадо в продължение на 30 години до 1971 година, като е включена в непрекъснатата сбирка на Националния археологически музей.

 Дамата от Елче: Богинята на Анунаки? Акадско изображение на цилиндър, датирано от c. 2300 година прочие Н. Е., изобразява божествата Инанна, Уту и Енки, трима членове на Анунаките

Кои са иберийците и какво е тяхното завещание, към момента са два въпроса, на които отговори са единствено теории.

Други откриватели, които отиват по-далеч, предполагайки, че иберийската цивилизация е допустимо да произлиза от антична Шумерия.

Ерик декор Даникен разкрива доста пропуски в историята, и лека-полека дешифрира истината.Той твърди,че в действителност иберийците са потомци на Анунаки.

“Баският и испанският език не произлиза от латински, защото Малага и Кадис са финикийци. Кастилският испански произлиза от остарелия финикийски иберийски ”,твърди Даникен.

Те биха скрили от останалата част на човечеството техния генезис от Атлантида,освен в случай че не беше открит медалъон, в Юта (САЩ), на който е гравирана дама, съвсем идентична с тази на Елче.

 Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?

(Тъй като дамата от Елче има едни и същи ритуални наушници и колиета), те биха разкрили връзката на двете реликви, макар големите дистанции сред Елче и Юта.

Наушниците са били представителни за Атлантида. В Боливия (Перу) и в Андите постоянно е имало диря от Атлантида.Там има митове за мъже от Венера, които са посещавали земята и са имали такива наушници.

Ерик декор Даникен даже твърди, че илюминатите са платили на историка Джон Ф. Мофит,за да измисли теорията, че статуята е фалшификат.
Експертите по испанска археология отхвърлят теорията на Мофит и одобряват Дама от Елче като същинско антично иберийско произведение. Антонио Уриарте от Университета в Мадрид декларира:

“Десетилетие след десетилетие проучванията затвърждават съгласуваността на Дамата в иберийската просвета. Дамата е открита преди повече от век и доста от нейните черти, които не са разбрани тогава, са доказани от следващи находки. Например, потреблението на багра в иберийската статуя е било незнайно, когато дамата се е появила. ”

 Дамата от Елче: Богинята на Анунаки?

Проучване върху микропигментацията на дамата от Елче, оповестено през 2005 година, стигна до заключението, че следите от пигменти върху статуята са в сходство с антични материали и не са открити модерни пигменти.

През 2011 година Мария Пилар Луксан, създателят на проучването от 2005 година проучва микрочастици от дупка в задната част на статуята,използвайки електронна микроскопия и Рентгеново дисперсионна спектрометрия. Луксан заключава, че частиците принадлежат към пепел от човешки кости и че те се съпоставят с тези от иберийския интервал. Тя споделя, че статуята е била употребена като погребална урна през иберийския интервал, като по този метод подсигурява нейната античност и удостоверява хипотезата за нейната функционалност.

Възвишено показване на божествеността, шаман, кралица, богиня,каквото и да е била дама от Елче към момента остава тайнственост.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР