Едно от най-вкусните ястия с мляно месо и картофи, а

...
Едно от най-вкусните ястия с мляно месо и картофи, а
Коментари Харесай

Изпробвано през годините: Най-лесната и вкусна рецепта за класическа мусака

Едно от най-вкусните ястия с мляно месо и картофи, а и най-често приготвяното е мусаката.
Тя се прави относително бързо и всеки от нас най-малко един път я е опитвал.
Много значимо при изработката и е изборът на кайма, тъй като на всеки най-малко един път му се е случвало да вземе кайма,
от която в последна сметка да не бъде удовлетворен. Затова ви предлагаме, когато вършиме мусака, с цел да бъдете сигурни в положителния й усет постоянно да ползвате тествани месарници.
Резултатът сигурно ще бъде със страховит усет и няма да съжалявате. Ето и нужните пропорции артикули за мусака:

За мусаката:
500 грама кайма
1 кг. картофи
1 брой морков
3 броя домата
2 глави лук
3 супени лъжици олио

3 дафинови листа
Червен пипер
Босилек
Магданоз
Черен пипер
Сол

За заливката:
2 броя яйца
1 кофичка кисело мляко
Щипка сода
Сол

За изработката на мусаката би трябвало да обелим и нарежем картофите на дребни кубчета. В тиган с лой задушаваме авансово нарязания на дребно лук. Добавя се каймата и се пържи известно време, с постоянно безредие и мачкане, до момента в който тя не стане на дребни части. Добавят се нарендените или нарязани на дребни кубчета моркови и настърганите или нарязани на дребно домати, както и всички подправки – магданоза, босилека, черния пипер, аления пипер, солта и дафиновия лист, и се оставят още за към 5 минути да се позапържат. Тиганът с готовата кайма се изсипва в тава и се прибавят картофите. Всичко се разбърква добре и откакто се добави топла вода съвсем до върха на сместа, мусаката се поставя в авансово загрята фурна на 180 – 200 градуса. Печем до извирането на водата и до приемането на леко златист цвят на картофите.

Заливката се подготвя, като в подобаващ съд разбъркваме яйцата и киселото мляко. Добавяме солта и содата, още веднъж разбъркваме добре и заливаме мусаката. Печем още 10-15 минутки, до момента в който заливката придобие златист цвят. С това най-хубавата рецепта е приключена и можете да се насладите на може би най-вкусната мусака, която сте приготвяли.
Добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР