Едно от най-важните неща, които трябва да имаме в живота

...
Едно от най-важните неща, които трябва да имаме в живота
Коментари Харесай

Пет съвета за това как да спим по-добре

Едно от най-важните неща, които би трябвало да имаме в живота си е спокоен сън. Той е основа на здравословното ни всекидневие, това да се усещаме и изглеждаме добре, да сме положителни в работата си и прочие други значими неща. Именно поради това е значимо да се наспиваме добре и да имаме добър баланс в тази тенденция. Ето нашите пет съвета за това по какъв начин да спите по-добре: 

1) Не яжте тъкмо преди лягане

Един от враговете на положителния сън е това да се наядете тъкмо преди да сте легнали. Това пречи както на съня, по този начин и на храносмилането. Добре е да вечеряте най-малко 2 часа преди лягане, с цел да може да се радвате на спокоен сън. 
Колко минути би трябвало да спите денем, с цел да станете по-умни
Научно проучване демонстрира, че 90 минути сън могат да подобрят двигателните умения и паметта, като оказват помощ както на тялото, по този начин и на разум...
Прочети повече
2) Опитайте да намалите напрежението

Много хора не могат да спят добре, тъй като имат доста стрес в живота си. Будят се, тъй като дължат пари, имат доста работни задания или нещо друго ги тормози. Ако това изчезне, то ще можете да се наспивате доста по-добре. 

3) Опитвайте да заспивате преди 12 вечерта

Доста хора споделят, че сънят преди 12 вечерта е доста по-полезен и тялото тогава си почива най-добре. Опитайте да лягате в 10-11 вечерта. Знаем, че това е мъчно за доста от младежите, само че по този начин пък денят ви ще стартира по-рано на идната заран и ще имате време за всички задания. 
Какво да вършим, в случай че пандемията ни е лишила от сън?
Несигурността и неустойчивостта на обстановката в света и страховете, подбудени от това, безкрайното очакване на вести и разискването на ва...
Прочети повече
4) Опитайте да се отпуснете преди лягате

Може да четете книга, да си ударите душче или да вършиме нещо друго, което да ви помогне да се унесете. Все отново не сте тв приемник, който да се изключва с едно копче. 

5) Физическа отмалялост = по-приятен сън

Една от аргументите да не може да заспите бързо е, че тялото ви не е изтощено. Когато сте правили някакво физическо изпитание денем ще заспите доста по-лесно и бързо. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР