Едно от най-погрешните неща, които хората правят, е да разглеждат

...
Едно от най-погрешните неща, които хората правят, е да разглеждат
Коментари Харесай

10 лесни неща, които можете да направите веднага, за да сте по-щастливи

Едно от най-погрешните неща, които хората вършат, е да преглеждат щастието като някаква точка, миг, който би трябвало да доближат в миналото, или като нещо, което ще им се случи инцидентно. Спечелен билет от лотарията или пък хепиенд след сватбата да вземем за пример. Очакват, че ще са щастливи, когато отслабнат, сменят колата, цвета на косата и така нататък

Щастието обаче е път, развой и за него не триумфалните акомпанименти на финала са значими, а това по какъв начин живее човек в елементарните моменти всеки ден. С каква конфигурация е мозъкът, има голямо значение за това да бъде човек благополучен. И науката продължава да го потвърждава с нови и нови проучвания. Парите не са всичко. Щастието не е последна цел. Щастието не е чак толкоз комплицирано нещо, то е табиет, който предстои на надзор. 

1. Направете дребни промени в всекидневието си (повече сън, спорт, разходка измежду природата, медитация и др.).

2. Четете повече книги. Доказано е, че любознателните хора живеят по-дълъг, благополучен и пълностоен живот. Изследвайте разнообразни тематики, четете книги, подхранвайте ползи. Това ще ви направи щастливи.

3. Намерете това, което обичате, и го споделяйте с индивида, който обичате. Ако обичате това, което вършиме, и сте намерили с кого да споделите живота си, сте на пътя на щастието и триумфа (и персонален, и професионален).

4. Бъдете признателни. Има три неща, които можете да извършите в тази посока незабавно – първо, купете си тетрадка, с цел да си водите дневник. Второ, намерете човек, който е значим за вас и е имал въздействие върху вас, и му благодарете. Трето, отделяйте време (например след ставане), с цел да си помислите първо за нещата, за които сте признателни в живота си, и стартирайте по този метод.

5. Усмихвайте се повече. Човек не всеки път има предпочитание и мотиви за усмивки, само че би трябвало да се усмихвате повече. Усмивките подтикват мозъка и го настройват на щастлива вълна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР