Едно от най-големите предизвикателства при планирането на държавна визита на

...
Едно от най-големите предизвикателства при планирането на държавна визита на
Коментари Харесай

Не се плашат от работа: Тръмп и Макрон дружно грабнаха лопатите и почнаха да копаят

Едно от най-големите провокации при планирането на държавна аудиенция на високо равнище е избора на съвършения подарък за международен водач. Следването на протокола и запазването на традицията е било приоритет за американския президент Доналд Тръмп при подготовката за посрещането на френския му сътрудник Емануел Макрон, оповестява Си Ен Ен.

Семейство Тръмп връчиха на Макронови част от тапицерията на един от столовете от Синята стая на Белия дом, сложена в рамка. Фрагментът съставлява златен орел, обкръжен от лаврови клончета. Столът е бил част от обзавеждането, въодушевено Пиер-Антоан Беланже, който е основател на дизайна на кралски дворци във Франция и е основал 53-те гравирани и позлатени детайла за Синята стая. Той бил нает от президента Джеймс Монро, който пък преди да заеме поста бил посланик във Франция и развил усет към френския интериор.

Десетилетия по-късно президентът Джеймс Бюкенън се отървал декорациите, само че по-късно първата дама Джаки Кенеди разкрила детайлите и ги върнала в Белия дом до момента в който той бил ремонтиран. Семейство Кенеди работили с френски дизайнер за възобновяване на изчезналите елементи.

Семейство Тръмп ще подарят на Емануел и Бриджит Макрон и албум със фотоси от тяхната аудиенция в Съединени американски щати, както и сребърна купа, гравирана с печата и подписите на Доналд и Мелания.

Just two guys, shoveling and what not pic.twitter.com/5JrYqG9h1w
— Kate Bennett (@KateBennett_DC) 23 април 2018 година
На жеста семейство Макрон отвърнаха уместно, подарявайки на Тръмп фиданка от европейски скален дъб от гора от Ен във Франция – мястото на паметната борба от Първата международна война, състояла се през юни 1918 година, където близо 10 000 американски морски пехотинци и бойци са убити и ранени.

Емануел Макрон и Доналд Тръмп запретнаха ръкави, сграбчиха лопатите и засадиха дървото в двора на Белия дом, под зоркия взор на двете първи дами.







Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР