Едно от най-големите качества на бразилския футболист Пеле е начинът,

...
Едно от най-големите качества на бразилския футболист Пеле е начинът,
Коментари Харесай

Невероятен гол на Пеле увековечен по изключителен начин

Едно от най-големите качества на бразилския футболист Пеле е методът, по който той се е справял със съперниковите футболисти. На 2-и август 1959-а година Пеле и неговият Сантос играят против Атлетико Ювентус, само че най-интересният миг от срещата не е „ уловен от камерите “.

Единствено хора, които са участвали на срещата, могат да помнят, а съгласно техните думи тогава се е видяла същинска футболна магия от огромния №10. Той получава топката в противниковата половина, след което минава през всички противници, а най-после ефектно отстрани и вратаря, който бива прехъврля, след което праща топката в мрежата.

За да се увековечи този миг, специалисти пробват да основат анимация на компютър. При редица търсения от исторята измежду почитатели и публицисти, то те основават това видео.

È morto Pelé, questo è il suo gol più bello, a San Paolo in Santos-Atletico Juventus del 2 agosto 1959. O Rei riceve palla, un dribbling, tre sombreri, gol di testa a porta vuota.
— Giuseppe Graziano (@GiGraziano)
Все още има доста, които не имат вяра, че този гол се е случил по сходен метод, само че това няма по какъв начин в никакъв случай да се узнае. За тези, които имат вяра, анимацията сервира прелестен спомен от един от най-хубавите играчи в историята на спорта. Припомняме, че Пеле умря на 82-годишна възраст от рак на дебелото черво.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР