Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024HILLS OF

...
Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024HILLS OF
Коментари Харесай

PAIN, Skindred, Imminence, Baroness и Ghøstkid стават част от HILLS OF ROCK 2024

Едно от най-дългоочакваните рок събития в България за 2024HILLS OF ROCKпродължава да прибавя нови имена в програмата си.

Към към този момент обявенитеBring Me The Horizon,КoЯn,SpiritboxиLoatheна главната сцена се причисляват още:PAIN, Skindred,Imminence,Baroness,GhøstkidиMe And My Devil. И това лято в Пловдивочакват настоящи имена измежду най-хубавите от интернационалната и българска музикална сцена.HILLS OF ROCKсе организира на Гребната база от 25 до 27 юли 2024.

БезспорноPAINса непредвидената изненада, част от програмата на27 юли, Ден 3наHILLS OF ROCK 2024. Много повече от индъстриъл и дет метъл икона, шведският реализатор и продуцент, фронтмен на паметните Hypocrisy, един от безспорните водачи на скандинавскатаметълсцена,Peter Tägtgren или просто – Пешо, е име познато и обичано от стотици български почитатели на тежкия тон. През месец майPAINще издадат „ I Am ” - нов албум след осемгодишна пауза, което прави включването им във фестивала още по-вълнуващо.

Към към този момент обявенитеКoЯn,SpiritboxиLoatheза първия фестивален ден на главната сцена наHILLS OF ROCK,25 юли, се причисляват иSkindred. Бандата от Уелс съществува от 1998, само че последният им албум от 2023 е този, който доближава до най-високо в рок класациите. “Smile ” излезе предходната година, а с негоSkindredсе насочиха на дълго турне, в което, с изключение на огромен хедлайн концерт на Уембли Арена през днешния ден, се включва и фестивалната дата у нас. Идиосинкратичното за тях смесването на хеви метъл, пънк рок, реге, рага и дъбстеп ще чуем на сцената наHILLS OF ROCK 2024.

Българската супергрупаMe And My Devilоткриват главната сцена на 25 юли. Психeделични и класическикитарни рифове, които любовно срещат поп клавири и индъстриъл тон. Музиката име мощна, вълнуваща и смела. Секси текстовете и завладяващите видеоклипове прибавят към техния демонски сексапил и магнетизъм.

На втория фестивален ден,26 юли, на Main Stage, с изключение на сензационнитеBring Me The Horizon, ще се качат още иImminence,BaronessиGhøstkid.

Imminenceидват от Швеция, корените им са в мелодичния дет метъл и метълкор, само че – в композиция с… виола. Бандата е в състав Eddie Berg, Harald Barrett & Alex Arnoldsson, Peter Hanström и Christian Höijer и към този момент един път са били на сцената на фестивала през 2017. Приятелските усеща сред музикантите и публиката, която пожела да ги види още веднъж, помогнахаImminenceда станат част от програмата и през 2024.

Изтънченият атмосферичен метъл наBaroness, като се изключи че форсира пулса на публиката, им носи и номинация за Grammy през 2017. Отличителните смели аудио и образни опити на американската тайфа значително са с помощта на техния фронтмен John Baizley – вокалист, китарист, художник и арт шеф наBaroness.

СGhøstkidсе гмуркаме дълбоко в мрака, само че макар повърхностната експанзия – мелодиите им резервират емоционалността и усета на музиката.Ghøstkid, новото име на Sebastian „ Sushi “ Biesler (екс Eskimo Callboy), дружно с групичка от другари и съидейници Steve Joakim, Jan Marco Heinz, Chris Kisseler и Stanislaw Czywil се качват на сцената на 26 юли.

На 25, 26 и 27 юли 2024, с изключение на международните актьори на главната сцена, на Гребната база в Пловдив ще има и още две партньорски подиуми.На ТъмноиСтроежатази година са селектирали едни от най-интересните и обичани актьори от българската музикална сцена и любопитни интернационалните включвания. На сцената наСтроежасе качват Babyface Clan, ТДК, Жлъч/Григовор/Гена, АLI, No More Many More, Amoral, O.H., Nocktern, Gigashadow. Пак там ще се случат и три любопитни риюниънa – Портокал, Кокоша глава и Panican Whyasker се събират особено за фестивала в Пловдив. Най-бързо набиращата скорост словенска тайфа – Joker Out e интернационалното присъединяване на фестивалната сцена на софийския клуб. Те разпродават концертите си в цяла Източна Европа и са определяни като идната огромна инди група в международен мащаб. На партньорската сценаНа Тъмновносните имена идват с испански характер и международен празненство език - La Ganga Cale и N.O.H.A. От българска страна към този момент са доказани Керана и Космонавтите, Цар Плъх, SEVI, Fyeld, Coolden, Спални Места, Toy Letters, The Fourtones.

Групите, които ще свирят на трите планувани подиуми – Main Stage, Строежа и На Тъмно, към този момент са общо 33, само че в най-скоро време се чакат и още забавни анонси и нови потвърждения от международни имена от лагера наFest Team.

HILLS OF ROCK2024е част от програмата „ Наследство 2023 “ на Фондация „ Пловдив 2019 “ и се реализира с поддръжката на Община Пловдив.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР