Едно от нарицателните имена на нашия пазар за декоративни бои

...
Едно от нарицателните имена на нашия пазар за декоративни бои
Коментари Харесай

OIKOS издигна боядисването в изкуство

Едно от нарицателните имена на нашия пазар за декоративни бои и мазилки е OIKOS. Водещият италиански производител OIKOS S.r.l. основава декоративни бои и мазилки, воден от устрема да издигне боядисването в изкуство, съчетавайки обичаи, качество и нововъведение. Този метод към интериорния дизайн поддържа и изключителният представител на марката за България - компанията ОИКОС-БГ, която тази година чества своята двадесетгодишнина. За тези 20 години компанията отваря магазини в София, Пловдив, Варна, Бургас, Благоевград, Велико Търново, като на всички места се следва главният принцип - персонално отношение към всеки клиент, неповторими цветови решения, чудесно осъществяване.

По мотив на юбилея си компанията взаимно с италианския си сътрудник даде като подаяние реставрация на две зали в Музея за история на София, намиращ се в някогашната Централна минерална баня. Това са зала „ Династичната връзка на българската монархия със Западна Европа ” и зала „ Софийската улица от края на ХІХ началото на ХХ век ”.

За да бъде подчертана значимостта на експонатите в музея, за ремонта са употребявани материали от най-новата серия бои TIEPOLO. Тя е основана благодарение на италианския проектант Джулио Капелини, който взаимно с OIKOS S.r.l. оформя серия артикули, въодушевена от внушението и цветовите решения от картините на фамозния венециански художник от XVIII век Giovanni Battista Tiepolo.

Боите от серията TIEPOLO са планувани главно за обекти с историческа стойност, където е значимо да се резервира класическият дух и респект към изкуството. Боите към този момент са употребявани за реставрация на няколко музея в Италия, като най-значимият е миланският музей Pinacoteca di Brera. Сега към този момент към влиятелния лист се причислява и Музеят за история на София.

По мотив на направеното подаяние Музеят за история на София предложения компания ОИКОС-БГ да посрещне гостите си в постройката на музея по отношение на формалното отбелязване на 20-годишнината им при започване на октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР