Едно от малкото валидни споразумения във войната между Русия и

...
Едно от малкото валидни споразумения във войната между Русия и
Коментари Харесай

Сделката за зърното на Украйна е на път да се разпадне

Едно от дребното годни съглашения във войната сред Русия и Украйна е на път да се разпадне, когато през днешния ден изтече срокът на деяние на договорката за зърно, контрактувана усърдно сред враждуващите страни благодарение на Турция и Организация на обединените нации, съобщи ДПА.

Вчера от пристанището на Одеса в Южна Украйна потегли евентуално един от последните кораби, които получиха позволение да пътуват в границите на договорката за Черно море. По данни на Организацията на обединените народи (ООН) той е претрупан с повече от 15 000 тона рапица.

След като стартира войната, Русия блокира украинските черноморски пристанища в продължение на месеци, възпрепятствайки износа на зърно по море, което породи опасения за внезапно повишаване на цените или апетит в някои райони. Преди войната Украйна беше един от най-големите снабдители на зърно в света.

В резултат на договорката Украйна съумя да транспорти милиони тонове през Черно море.

Москва не прояви предпочитание за удължение на периода на договорката. Кремъл упорства за облекчение на глобите върху износа на съветски храни и торове, само че твърди, че това изискване не е изпълнено.

Съществува огромна угриженост, изключително измежду африканските страни, че жизненоважните хранителни артикули ще станат още по-дефицитни.

Организация на обединените нации и доста държавни управления приканват Русия да възобнови съглашението.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР