Едно непопулярно мнение:Премиерът Денков направи “показно̀ как се управляват кризи

...
Едно непопулярно мнение:Премиерът Денков направи “показно̀ как се управляват кризи
Коментари Харесай

Главният трол на републиката

Едно непопулярно мнение:

Премиерът Денков направи “показно̀ ” по какъв начин се ръководят рецесии в парламентарна република с несигурно болшинство. С договаряния и търсене на рационален баланс - и със земеделците, и с миньорските синдикати.

ГЕРБ/ДПС провокираха митинга с ловка парламентарна хватка, логистично поддържаха организацията му, а политически - посланията му. И след това зачакаха “да се намесят ”, по думите на основния трол* на Републиката.

Петата колона пък напряко изпадна в нездравословен възторг и замечта за оставки и парламентарна рецесия, зареди оръдията с фейка и опорките и пусна зам. ръководителя Костадин да “яха ” трактори.

В последна сметка Костадин беше унизително напъден, ГЕРБ/ДПС останаха да чакат неуспеха на договарянията и часа на “намесата ” си и се задоволиха с тролене пред парламентарните камери.

Николай Денков организира договаряния и реализира съглашения и с двете протестиращи групи в границите на броени часове.

Споразумението със земеделците е евентуално краткотраен компромис, заради големите проблеми и вътрешни несъгласия в бранша и на национално, и на европейско равнище.

Съгласието за пътна карта за прехода на въглищните райони е обаче исторически триумф - тук един министър председател на три месеца, без болшинство и без ясна поддръжка даже от своята партия, реализира повече от всички от Станишев в това число до момента.

*Разбира се, имам поради народния представител господин Пеевски, който прелестно употребява изострената сензитивност на българските демократи, с цел да основава усещане, че от него зависи нещо друго, с изключение на спокойствието на народния представител господин Борисов.

Коментарът е от профила на Радан Кънев във фейсбук. Заглавието е на редакцията


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР