Едни от най-здравословните храни на планетата, това са фурмите. Истински

...
Едни от най-здравословните храни на планетата, това са фурмите. Истински
Коментари Харесай

Това е плодът, който предпазва от инфаркт и инсулт

Едни от най-здравословните храни на планетата, това са фурмите. Истински подарък от Бога и е извънредно време хората да се научат да ги ценят.

Те са богати на доста потребни съставки, способни да излекуват голям брой здравословни проблеми, в това число да ни предпазят от инфаркт или инсулт.

Заради високото си наличие на хранителни субстанции, плодовете са способни да обезпечат редица изгоди за здравето ни. Ето и част от тях:

• Предотвратяват инсулт

Във фурмите се съдържа изключително огромно количество калий, който се грижи за здравето на нервната система. Този значим минерал може да ни защищити и от инсулт.

• Регулират равнището на холестерола

Фурмите имат способността да почистват кръвоносните съдове, както и да не разрешават образуването на съсиреци. Това е техният метод за контролиране равнището на холестерола.

• Регулират кръвното налягане

Още една причина да консумирате по няколко фурми на ден. Те са богати на натрий и калий и в случай че вие страдате от високо кръвно налягане, наложително ги яжте. Магнезият е необходим за верния приток на кръв. В плодовете се съдържат големи количества от този минерал.

• По-здраво сърце

За да имате крепко сърце, от вас се изисква да накиснете няколко фурми във вода и да ги оставите да престоят за една нощ. На идната заран премахнете костилките и ги похапнете.

• Помагат на хора, страдащи от анемия
 Фурмите, извънредно потребни за здравето! Фурмите, извънредно потребни за здравето!
Изключително хранителни и доста вкусни, фурмите са пъклен потребни за цялостното здраве на човешкото тяло. Те могат да преборят както чр...

Това е с помощта на желязото, което се съдържа във фурмите. Препоръчително е дребните деца и бременните дами да похапват този плод.

• Загуба на тегло

Ако заран изядете няколко фурми на гладно, ще предотвратите увеличението на тежестта.

Въпреки, че са извънредно потребни, с тези плодове не трябва да се прекалява, защото те въпреки всичко са с високо наличие на захар. 4 – 6 фурми е оптималната дневна доза.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР