Едни от най-тежките пожари в историята на щата Калифорния принудиха

...
Едни от най-тежките пожари в историята на щата Калифорния принудиха
Коментари Харесай

Десетки хиляди души бяха евакуирани заради бушуващите в Калифорния пожари

Едни от най-тежките пожари в историята на щата Калифорния принудиха десетки хиляди души да изоставен своите домове. Много от тях потърсиха леговище по паркингите и плажовете региона, вместо в центровете за заслон, обезпечени от управляващите, поради риска от разпространяване на COVID-19.

Огньовете, провокирани от светкавици и подхранвани от рекордните горещини, лишиха живота минимум на петима души. Единият към този момент унищожи към 90 000 хектара площи и заплашва лозята в Напа и Сонома, където и в последните години имаше пожари.

Миналата седмица губернаторът на щата Гавин Нюсъм акцентира директната връзка сред климатичните промени и пожарите и прикани тези, които не имат вяра да дойдат в Калифорния.

Припомняме ви, че на 16 август щатът Калифорния регистрира нова рекордна температура - 54,4 градуса по Целзий, измерена в Долината на гибелта. Ако изчисленията на Национална метеорологична работа на Съединени американски щати я потвърдят, тя ще е най-високата, регистрирана в миналото през август (с 1.7 градуса), най-високата в Долината на гибелта през минимум последния век и една от най-високите температури, регистрирани където и да е по света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР