Едни от най-полезните зеленчуци, които човек може да отглежда в ...

Едни от най-полезните зеленчуци, които човек може да отглежда в

Листата на този зеленчук помагат при артрит, косопад и разширени вени

Едни от най-полезните зеленчуци, които човек може да отглежда в своята зеленчукова градина или да купува от маркета, са морковите. Те вземат присъединяване в салати, съществени ястия, даже сладкиши, а могат да се употребяват непосредствено в сурово положение. Изключително потребни за здравето, нормално си ги хапваме без да се замислим, че има част от тях, която е не по-малко здравословна. Това са листата на морковите, които съдържат цели 14 детайла, удобни за нашия организъм. В състава на листата на морковите има силиций, манган, йод, бор, никел, калий, калций, фосфор, цинк, мед, сяра, натрий, кобалт, желязо. Към тях прибавяме още витамин С и В2. Как макар че да консумирате листата от моркови, възползвайки се от техните потребни свойства?

Добре е листата на зеленчука да се отделят юни-юли месец. Измийте и ги подсушете, след това ги нарежете на дребно и ги поставете върху хартия на сянка. Сипете в буркан и затворете. Така съхранени те се употребяват съгласно здравословния проблем, който имате.

Пригответе си чай от листа от моркови, който да пиете 2-3 пъти дневно при разширени вени, хемороиди или пясък в пикочните канали. Ако имате камъни в бъбреците, направете компрес от забрадка, напоена с запарка от листата и семената на моркова. Поставете го в долната част на корема.

За мъжете при инфектиране на простатата може да си подготвят каша от листа от моркови, която да се сложи върху корема. За дамите при цистит се прави чай от листа от морков или чай от морковени листа и магданоз в количествено съответствие 1:1. Чаят от морковени листа се отразява доста добре и при очни проблеми, маточно кървене или миоми.

Може да си приготвите потребна запарка от листа, семена и настърган морков, смесени със сок от лук. Направете компрес с нея след душ, поставяйки го върху ставите против полиартрит.

Ако страдате от бодърствуване, може да поставите морковени листа върху тила. Това ще ви отпусне и ще заспите просто. Ако имате кожни проблеми като алергии, псориазис, дерматит, намажете засегнатите области с чай от листа от моркови.

Не се предлага да пиете чай от листа от морков, в случай че имате язва, проблеми с червата или дванадесетопръстника!

Източник: actualno.com