Едни от най-изявените ни поп изпълнители се оказа, че пропагандират

...
Едни от най-изявените ни поп изпълнители се оказа, че пропагандират
Коментари Харесай

Миро и Любо пропагандират секта

Едни от най-изявените ни поп реализатори се оказа, че пропагандират еретически бизнес. Мирослав Костадинов и сътрудника му Любо Киров са в епицентъра на много странни семинари, които се организират ежемесечно в страната ни. Музикантите са станали членове и рекламни лица на представяната като най-бързорастяща протестантска общественост в България – Църква Пробуждане. Достатъчно е да се видят няколко минути от клип, показващ по какъв начин протичат сбирките и за всеки съответен човек излиза наяве, че пробуждането е чисто отцепничество. Коментарите в обществените мрежи също препращат в тази тенденция.

Организаторът на деянията свещеник Максим Асенов, който се показва и като бизнесмен (?!), не се лимитира единствено до проповеди наподобяващи повече на смехотворно и тъпо представление. " Аз споделих, че праведния е самоуверен като млад лъв ", крещи до пристъп Максим, до момента в който наивници скандират името му и му ръкопляскат в унес. Подобни " стимулиращи " реплики валят ежеминутно, а в тях явно се припознават и родните звезди, които поддържат тази агитация от формалния й уебсайт с имената си и стимулиращи отзиви за пропаганда. " Без никакво подозрение е събитие в духовния живот на България. Това е Лидерът, който чаках. Това е моят наставник ", гръмко декларира Миро за Асенов. Колегата му Любо пък е още по-краен: " Максим е доста потребен и значим за всички нас, които го слушаме! Помага ни да разбираме повече проекта и смисъла на нашия живот ".



Двамата обаче не са единствените известни лица подкрепящи сектантския модел. Изпълнителят Венци Венц, който евентуално е идол за доста младежи също се включва с надъхващи думи: " Този човек е оня лъч вяра в тъмните тунели, през които минаваме в житейската си пътека, с цел да стигнем до светлите хоризонти на красивото, ново на следващия ден! " Дори и Любен Дилов-син е в купа, който също се е изказал повече от ласкателно за " пробуждането ". " Както на върха на планината няма да откриете друга мъдрост, с изключение на тази, която сте донесли със себе си, по този начин и при срещата с Максим Асенов ще откриете Бога, който сами носите. Той ще ви каже, че най-важният човек в живота ви сте вие самият. И ще му повярвате ", декларира писателят и депотат.

Моделът по който очевидно е основана църквата Пробуждане е този на мегацърквата Hillsong в Бостън, за която и HBO направи сериал. Нашият Максим Асенов съвсем имитира пастора на Hillsong Карл Ленц. " Ако изгледате сериала ще ви стане ясно, че Асенов го имитира едно към едно в семинарите си. Подскача, приказва, цитира по същия метод ", разясняват осведомени. По сходство на американската фракция и българската е почнала да притегля известни лица, с цел да доближи до още повече хора. В същото време менторът й Максим Асенов добре се облагодетелства от финансовите приходи в църквата, показвайки забележителен начин на живот. Пазарува в скъпите бутици на София, има защита и водач.

А против какво или за какво родните звезди са се навили да прокарват тази общественост измежду публиката си, оставаме да се сетите сами. Но къде е дръжавата, без сериозно някой да твърди, че лекува, да лъже български жители, да си играе със страхове, заболявания, очаквания, обезсърчение и да взима пари - пита журналиста Станислав Цанов, който също направи паралел сред американския модел и българския му еквивалент във видео в Ютюб.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР