Едни от най-големите фигури в клубната история на Барселона идват

...
Едни от най-големите фигури в клубната история на Барселона идват
Коментари Харесай

Точно както преди: Барса мисли за играч на Аякс

Едни от най-големите фигури в клубната история на Барселона идват в каталунската столица непосредствено от Аякс или пък са фрагменти или някогашни футболисти на амстердамския клуб, които в следствие се озовават на “Камп Ноу”. Йохан Кройф, Йохан Неескенс, Роналд Куман, Франк Де Бур, Патрик Клуйверт… Сега каталунците още веднъж обмислят опцията да привлекат в състава си състезател от 33-кратния отличник на Ниската земя.

Този път обаче не става дума за Матийс де Лихт, който неколкоратно бе спряган като трансферна цел на Барса. В полезрението на “блаугранас” е попаднал 21-годишният полузащитник Френки де Йонг, който идва на “Амстердам Арена” през 2015 година и от този момент досега има 38 мача за представителния отбор нa клуба.

Стилът му на игра пасва съвършено на философията на Барселона, тъй като той е отличен дрибльор и няма никакъв проблем с късите пасове, които са съществена част от играта му, а в това време е потребен и в отбранителен проект, като не се свени да лишава топката от противника посредством шпагати.

Frenkie de Jong — The False Centerback pic.twitter.com/Vj07DtR8cL
— ty (@finalthrd) February 12, 2018
Mundo Deportivo написа, че холандците са известени за интереса от страна на испанските си сътрудници, само че до договорка може да се стигне не през сегашния трансферен прозорец, а през 2019 година. Изданието твърди, че е имало и среща сред Али Дурсун, който е управител на младата холандска звезда и шефовете на Барселона.

Към момента приоритет за Аякс е продажбата на Матийс де Лихт. Отношенията сред двете управления са положителни, тъй като състезателен шеф на амстердамци е Марк Овермарс, който прекара четири години на “Камп Ноу” при започване на века.

Де Йонг е юношески национал на Холандия, а Роналд Куман го повика и в представителния отбор на страната, където обаче още не е записал своя дебют.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР