Едни избори в САЩ няма да обърнат промяната в отношенията

...
Едни избори в САЩ няма да обърнат промяната в отношенията
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Едни избори не обръщат промяната в отношенията ЕС-САЩ

" Едни избори " в Съединени американски щати няма да извърнат смяната в връзките сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, почнала по времето на президента, съобщи във вторник шефът на Европейската комисия.
" Време е за нов трансатлантически дневен ред ", сподели тя на посланиците на Европейски Съюз по време на видеоконференция. Фон дер Лайен акцентира, че западният алианс, построен върху американско-европейско съдействие, към момента работи, " основан на споделени полезности и история ". И тя поздрави топ определения американски президент и неговия вицепрезидент.
 Байдън удря на камък в признаването за президент на Съединени американски щати Байдън удря на камък в признаването за президент на Съединени американски щати
Представители на щаба на Джоузеф Байдън изпратиха искане до администрацията на Общите служби на Съединени американски щати да признае политика за определен прези...
Но, намеквайки за въздействието върху Европа при Тръмп, което включваше мита и закани от комерсиална война, отдръпване на Съединени американски щати от интернационалните съглашения и организации и въпроси по отношение на американския защитителен чадър - Фон дер Лайен съобщи, че нещата не могат да се върнат към каквито бяха преди. " Някои промени в целите и усещанията са доста по-дълбоки от един политик или администрация. И те няма да изчезнат заради един избор ", сподели тя. " Не можем да върнем часовника обратно ", сподели тя. " И не можем да се върнем към тъкмо същия дневен ред, който имахме преди пет години. " Новият дневен ред, сподели тя, " би трябвало да обгръща всичко - от сигурността до устойчивостта, от софтуерното контролиране до търговията, от изравняването на световните стопански условия до укрепването на световните институции ".
Фон дер Лайен съобщи, че чака с неспокойствие Байдън да извърши обещанието си Съединени американски щати да се причислят още веднъж към, което Тръмп изостави.
„ Нашият фокус би трябвало да бъде върху обезпечаването на взаимно управление за справяне с световните провокации в днешно време, без да бъдем носталгични по вчерашния свят “, сподели тя.
Тя повтори желанието на Европа, което е допустима точка на трансатлантически търкания, Брюксел да озапти интернет колосите - множеството от тях американски, като Гугъл, Amazon и Фейсбук, с цел да обезпечи лоялна конкуренция в Европейски Съюз и да ги накара да заплащат " подобаващи налози ".
 Париж: Нужни са нови трансатлантически връзки ЕС-САЩ Париж: Нужни са нови трансатлантически връзки ЕС-САЩ
Съединените щати и Европейският съюз би трябвало да развият „ нови трансатлантически връзки “ след изборите в Съединени американски щати, без значение к...
„ Не може комерсиалните колоси да се възползват извънредно от нашия обединен пазар, само че да не заплащат налози там, където би трябвало “, сподели тя.
Фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз ще организира диалози на равнище Организация за икономическо съдействие и развиване до авансово избран период от средата на 2021 година за разработване на данъчен режим, в противоположен случай Европейската комисия " ще излезе с наше лично предложение ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР