„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми

...
„Едни и същи фирми печелят обществени поръчки. От 10 фирми
Коментари Харесай

Президентът разкритикува правителството: Строим пътища с дупки!


„ Едни и същи компании печелят публични поръчки. От 10 компании най-после остава една. Фирми с неразбираема благосъстоятелност и капитали изкупуват енергопреносната мрежа. Това разкрива неспособността на страната да отбрани публичния интерес “, разяснява президентът Румен Радев по време на лекция пред студенти и преподаватели в УНСС.

„ Когато приказваме за стопанска система, би трябвало да помним, че тя е директно обвързвана с политиката. Не би трябвало да забравяме, че триумфът на всяка политика се мери с изгодите за обществото. България е най-бедната и корумпирана страна в Европейския съюз. Българските пенсионери мизерстват “, остро напомни още президентът.

Неговите рецензии идват по време на аудиенция на премиера Бойко Борисов в Косово.

Радев изнесе лекция за социално-икономическото развиване на България пред посланици, преподаватели и студенти в границите на Младежки стопански конгрес в УНСС.

„ В момента България наподобява на строителна площадка. Някакви хора носят материали, други ги крадат, тъй като е мрачно. Едни хора строят автомагистрали, а след тях остават дупки, тъй като е мрачно. Крайно време е да включим прожекторите! “, прикани Румен Радев.

„ Нация, която влага в стиропор и оставя децата си в безизходност и незнание, няма радостно бъдеще. Затова ще поддържа всяко държавно управление, което издигне като приоритет политики за обучение и ги трансформира в деяние. Ще работя с възторг с това държавно управление, за което такива политики са приоритет и вътрешна нужда “, сподели още той.

По думите на президента във висшето ни обучение е нужно да се построи една конкурентна среда, в която би трябвало въз основата на знанията да отстояваш своите тези и визии. „ Убеден съм, че нашата система за висше обучение би трябвало с изключение на да предлага нужните познания, само че и да възпитава персони и водачи с нужните пълномощия за провокациите на бъдещето. А бъдещето принадлежи на тези, които съумеят да изградят ефикасна система, която да им разреши да получават първи нужната информация, да я създадат в познание и да употребяват това познание с нужните принадлежности ", сподели още Радев.

Президентът уточни, че през последните три години два пъти е посетил Израел. "Първият път бях по покана на техния командващ на военно-въздушните сили и видях система за придобиване и разбор на информация за обекти – през деня и нощем на всевъзможни преносими и неподвижни обекти, като тя се употребява за всевъзможни потребности, в това число и икономически. Вторият път се срещнах със система за проучване Cyber city – наподобява на български техно парк, само че не тъкмо, като вътре работят всевъзможни младежи – студенти, инженери, анализатори. Вътре се обезвреждат хакерски атаки, образуват се печеливши тактики за отбрана и други и в действително време се следи не просто физическото положение на цялата енергийна система, само че и какви хакерски атаки се правят сега по нея и по какъв начин върви тяхната неутрализация. Влязохме и в център с една огромна електронна карта на света, където в диаграми се показваше информация за хакерските атаки по целия свят и други забавни процеси. Запитах се защо му е на дребен Израел да следи информацията и да знае какво се случва от Хонг Конг през Париж до Сиатъл. Отговорих си, че в актуалния цифров и световен свят няма дребни и огромни страни. Има страни с огромни и с дребни упоритости. Има страни, които настойчиво преследват своите упоритости и такива, които са се примирили, изгубили са религия в личните си благоприятни условия и са се свили в черупката на своето самосъжаление. Затова поисквам на младежите да открият своите упоритости и да съумеят да ги осъществят “, сподели още президентът Радев./fakti.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР