Една забележителна рамка за финансиране на климата, одобрена от световните

...
Една забележителна рамка за финансиране на климата, одобрена от световните
Коментари Харесай

Водещата схема за финансиране на климата се бори за набиране на капитал

Една забележителна рамка за финансиране на климата, утвърдена от международните водачи като метод за финансиране на зеления преход в по-бедните страни, се бори за набиране на капитал, се споделя в отчет, което води до замърсяване на въглищни централи оставайки отворен.

Съединени американски щати, Европейски Съюз и Обединеното кралство бяха измежду донорите, които дадоха обещание да оказват помощ за активизирането на големи суми за зеления преход под егидата на по този начин наречените партньорства за обективен енергиен преход. Обещанията включват пакет от 20 милиарда $ за Индонезия, с цел да заплати за прекосяването на страната, подвластна от въглищата, към възобновима сила, с сходни планове в Южна Африка, Виетнам и Сенегал.

Лидери, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, някогашният министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показаха модела на конференцията за климата в Глазгоу през 2021 година като механизъм за запълване на дефицита на финансиране, възп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР