Една трета от симпатизантите на Продължаваме промяната“ на Асен Василев

...
Една трета от симпатизантите на Продължаваме промяната“ на Асен Василев
Коментари Харесай

ИТН прелели най-много гласове на "Продължаваме промяната"

Една трета от симпатизантите на „ Продължаваме промяната “ на Асен Василев и Кирил Петков са разочаровани гласоподаватели, дали своят вот за „ ИТН “, демонстрират данни на социологическо изследване, извършено от изследователския център „ Тренд “. Около една четвърт са пристигнали от електората на „ Демократична България “, по-малко от другите партии. 

Има Такъв Народ се обрисува като главен електорален донор, изясни пред Радио София шефът на ИЦ " Тренд " Димитър Ганев. Той добави, че към момента има незнайни към плана на някогашните служебни министри, които занапред ще се обясняват - листите за изборите ще покажат нови лица, които евентуално ще са познати в локалните общности, както и въпросът по поданството на Петков.

Ганев похвали президентските кандидатури на Лозан Панов и Анастас Герджиков.  " И двете...  са най-хубавото, което главните обединения, които стоят зад тях, можеха да излъчат ", счита социологът. Въпреки че демократичната общественост е нехомогенна, Лозан Панов е кандидат, чиято персона се приема безрезервно. Със сигурност ректорът на Софийския университет не би отблъснал симпатизанти на ГЕРБ-СДС, само че към електоралния корпус от 600 хиляди души може да се търси и прибави някаква външна страна гласоподаватели.

" Ако има късмет някой да победи Румен Радев, то това е проф. Герджиков. Затова ще бъде извънредно значима стъпката на Панов, в случай че реши да поддържа някого за възможния втори тур. Около 300 000 гласа са от основна значимост и може да наклонят везната в нечия изгода ", разяснява още Димитър Ганев.

Той чака към и над 50% изборна интензивност на изборите 2 в 1.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР