Една тиха пандемия, различна от тази, предизвикана от коронавируса, е

...
Една тиха пандемия, различна от тази, предизвикана от коронавируса, е
Коментари Харесай

Тихата епидемия, наречена домашно насилие

Една тиха пандемия, друга от тази, провокирана от ковид, е превзела доста домове. Това е пандемията на домашното принуждение. От началото на изолацията, обстановката в доста фамилии се утежнява трагично. Осем дами са убити от сътрудниците си от началото на изключителното състояние, а какъв брой ли още ще бъдат до края на годината?

Български фонд за дамите, взаимно с Фондация BCause и Български дарителски конгрес започват незабавен Фонд за битка с домашното принуждение в изискванията на пандемия от COVID-19, а ние –  Момичетата от града  сме  и сред медийните сътрудници на самодейността . Фондът ще поддържа жертвите на домашно принуждение и техните деца, като подпомага организациите, които работят на първа линия и дават юридически, психически и обществени услуги на жертвите на домашно принуждение, ръководят спешни центрове за настаняване, консултативни центрове и мобилни услуги в цялата страна.

Организациите, които ръководят горещите линии за потърпевши от принуждение, оповестяват за сериозен растеж на сигналите, като случаите, за които се търси помощ сега, са доста по-тежки от преди. Само за един месец позвъняванията за домашно принуждение на Горещата линия за деца 116 111 са скочили с 370.  Случаите на принуждение нарастват, местата в приютите не доближават. Необходимо е построяването на пространства за карантиниране на новопостъпилите, има потребност от спомагателни часове работа на психолози и адвокати. Нарастват и потребностите от закупуване на бързи проби, дезинфектанти и защитни средства, нужни за преодоляването на болестта. 

Организациите също по този начин оповестяват, че огромна част от потърпевшите, които се обръщат за помощ към тях, са изправени пред последна бедност и неспособност да купят за себе си и децата си най-необходимите храни, медикаменти и защитни средства. Те се нуждаят от незабавна филантропична помощ за оцеляване.

Каузата ще търси поддръжка и от самостоятелни донори. Всеки, който желае да подкрепи незабавния Фонд за битка с домашното принуждение, може да го направи по следния метод:

В акцията в Платформата.бг 

Чрез изпращането на дарителски SMS с текст DMS SILA на къс номер 17 777 за всички мобилни оператори

На уеб страницата на Български фонд за дамите посредством подаяние по сметка или с карта

Дарение на каса на EasyPay в цялата страна на КИН 4236895688

Български фонд на дамите ще удвои всички самостоятелни дарения, направени по идеята в Платформата.бг. А набраните средства ще бъдат поетапно разпределяни към най-нуждаещите се организации, като решението за това ще бъде вземано от Експертен съвет, включващ трите организации, основатели на Фонда и корпоративни донори. 

 
От сексистката имитация до шамара крачката е една

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР