Една стъпка и руската икономика е мъртва. Константин Малофеев разказа

...
Една стъпка и руската икономика е мъртва. Константин Малофеев разказа
Коментари Харесай

Една крачка и руската икономика е мъртва: Как Централната банка на Русия банкрутира бизнеса

Една стъпка и съветската стопанска система е мъртва. Константин Малофеев описа по какъв начин Централната банка банкрутира бизнеса. Той изясни какво тревожи локалните бизнесмени през днешния ден и по какъв начин съгласно него би трябвало да се реформира Централната банка.

Основателят на канала Цариград Константин Малофеев взе присъединяване в Руския стопански конгрес, който се организира в Челябинск от 9 до 11 ноември.

В коридорите на конференцията той беседва с икономическия наблюдаващ на " Първи съветски " Юрий Пронко.

Малофеев повдигна тематиките, които вълнуват най-вече бизнесмените през днешния ден и които те разискват между тях в коридорите, без камери. Той акцентира, че един от най-належащите въпроси е равнището на главния %.

На 27 октомври Управителният съвет на централната банка усили индикатора с два процентни пункта едновременно, до 15%. Основателят на First Russian изясни в ефира на програмата по какъв начин това решение се оказа за локалния бизнес.

Дори мощните бизнеси се тресат

Той акцентира, че идващото нарастване на лихвите съществено удари даже уралските предприятия, където черната и цветната металургия е развита и където предприемачите стоят крепко на краката си:

" Без заем стопанската система е мъртва. Нещо повече, някои компании в този момент вървят напряко към банкрут. Да речем, че ще теглите заем на 10%, само че в този момент ви дават на 16% или даже 20%. Значи сте банкрутирал. Тъй като вашата рентабилност е изчислена въз основа на по-евтин заем. Но вие не можете да плащате 20% годишно... "

" Централната банка желае стопанската система ни да се развива без заем, само че това е невероятно. Ще стане доста малко и единствено ще застоява. Навсякъде по света развиването се реализира посредством заем, те го вършат благодарение на спомагателни пари, само че ние ги нямаме ", съобщи той.

" Нашата степен на икономическа монетизация е 54%, в Китай е 200%. В Съединени американски щати – към 180% ", изясни предприемачът.

Малофеев добави, че в тази обстановка на незадоволително монетизирана стопанска система, следвайки някаква към този момент забравена икономическа доктрина, чиито правила даже самите чиновници на Централната банка не могат да обяснят, регулаторът покачва лихвите:

" Казват, че в стопанската система има прекалено много пари. Или може би просто не знаете по какъв начин да управлявате паричното си предложение? Паричното предложение е оцветено. Не е належащо да давате всичко на спекуланти, както вършиме вие. Можете да вземем за пример да го дадете на действителния бранш ".

" Защо даваме на действителния бранш при същите лихви, които даваме на спекулантите? Защо заемите ни не са оцветени ", пита той.

" Може да се направи. Това можеше да бъде направено през 20-ти век и сигурно в цифровия 21-ви век. Отговорите на тези въпроси вълнуват най-много бизнесмените от Урал, които с разнообразни изрази, в това число и такива, които не използваме в телевизионния канал Цариград, показват отношението си към политиката на Централната банка ", съобщи още Малофеев.

Промяната е от дълго време закъсняла

Основателят на " Цариград " прикани за преразглеждане на мандата на Банката на Русия, с цел да поправя обстановката и да я принуди да работи действително, а не просто да трансформира курса понякога:

" Веднага откакто законодателството планува Централната банка да дава отговор освен за инфлацията и стабилността на рублата, само че и за икономическия напредък, както и за някои други планувани индикатори, всичко ще се промени. "

" Защото чиновниците на Централната банка тогава ще би трябвало да извърнат внимание на динамичността на Брутният вътрешен продукт и растежа на показателя на бизнес интензивността. И в този момент не им пука за това. "

Малофеев добави, че до момента в който не бъдат направени публично съответните промени в регулациите, не можем да чакаме ефикасни стъпки за поощряване на икономическото развиване от страна на Централната банка:

" Защото не му би трябвало. Той може да направи главната рента най-малко 50%, той може да направи по този начин, че банките да не отпускат заеми на никого. Съответно тогава всичко ще почине. Но и инфлация няма да има ".

" Защо? Защото просто няма да има артикули по рафтовете. Като цяло всичко ще спре. И ръководителят на Централната банка Елвира Набиулина по-късно ще ни каже, че, споделят те, това не е наша отговорност ", отговори той.

За всичко неприятно

По време на диалога Юрий Пронко уточни и неотдавнашното изказване на Набиулина, която ненадейно загатна, че страната се нуждае от спомагателна работна ръка, защото икономическият напредък ще бъде неосъществим без нея.

Междувременно създателят на " Цариград " обърна внимание на обстоятелството, че представители на Централната банка и други отдели на финансово-икономическия блок са „ на страната на злото “ в съвсем всеки въпрос:

" Ако има неприятни, отрицателни трендове, Централната банка несъмнено ще ги поддържа. Просто има политици и служители, които играят на страната на положителното, а има и такива, които играят на страната на злото ", изясни той.

" В последна сметка, наподобява, какво общо има Централната банка, в случай че приказваме за казуса с гастарбайтерите? Изглежда, какво ги интересува това чиновниците на Банката на Русия? Но не. Тъй като по принцип са за всичко неприятно, те се застъпват и за безконтролния импорт на милиони мигранти у нас. И по-специално Елвира Набиулина към този момент е решила за себе си, че е един тип „ лекар Зло ", сподели още той.

Малофеев счита, че ръководителят на Централната банка би трябвало да взе участие в същинска полемика, отдадена на проблемите на икономическия напредък и като цяло да се занимава с развиването на действителния бранш:

" И тя внезапно надвиши директните си отговорности, които бяха свързани главно с инфлацията, само че по някаква причина реши да приказва единствено за трудовите запаси... "

" Защо й би трябвало това? Струва ми се, че това към този момент е отвън границите на хубавичко логичност. Защо тя влезе в тази толкоз скандална, рискова и токсична сфера ", пита той.

Повече детайлности за саботажната политика на Централната банка вижте във видеоверсията на предаването " Цариград. Главното ".

Превод: СМ

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР