Една рецепта за майстори и мераклииНеобходими Продукти● агнешко месо -

...
Една рецепта за майстори и мераклииНеобходими Продукти● агнешко месо -
Коментари Харесай

Пълнена агнешка половина

Една рецепта за майстори и мераклии

Необходими Продукти

● агнешко месо - 1 бр. цяла горна част
● агнешки комплект - 1 бр.
● гъби - 1 кг
● масло - 250 г
● ориз - 2 ½ ч.ч.
● спанак - 2 кг
● олио - 100 г
● алено вино - 1 ч.ч.
● лук - 1 кг
● картофи - 2 кг
● мащерка - 1 ч.л.
● чубрица - 1 с.л.
● сол - 2 с.л.
● червен пипер - 3 с.л.
● черен пипер - ½ с.л.

Начин на подготвяне

Първо подготвяме пълнежа. Слагаме да се вари агнешкият комплект. Докато се вари комплектът, може да си приготвим месото.

Измива се агнешката горна част и се осолява от вътрешната страна добре, с цел да може при готвенето да поеме месото солта. Намираме си дебела игла (тип губерка) и пълен конец.

След като се свари комплектът, го оставяме да изстине, с цел да може да го нарежем на късчета.

Обелваме и нарязваме лука на ситно и го слагаме да се запържи в масло до златисто, през това време измиваме гъбите, нарязваме ги и изсипваме при лука да омекнат.

Изчистваме, измиваме и нарязваме спанака, в случай че ви е по- комфортно можете да накъсате. Добавяме го дружно с малко сол, мащерка, чашата вино и нарязания агнешки комплект.

Оставяме да се задуши добре под похлупак. След като спанакът понижи размера си, прибавяме ориза и разбъркваме добре, и махаме от котлона.

Напълваме агнешката половина и я зашиваме. Слагаме я в тава с вода. Задължително би трябвало да се сложи върху дървени клечки, с цел да не се захване месото за тавата. Посоляваме го от горната страна и слагаме фолио, с цел да може добре да се задуши.

Готви се във фурна сред 4 и 6 часа на 180-200 градуса. Проверяваме след 3 или 4 часа, дали е готово с вилица, като завъртим в месото с нея. Ако не е готово, още веднъж го завиваме с фолиото.

Когато проверим и забележим, че е готово, го обръщаме и прибавяме авансово обелени и нарязани картофи в тавата. Ако е належащо, прибавяме още вода.

Оставяме го без фолио, с цел да се запече добре и откакто и картофите са подготвени, го вадим и сервираме.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР