Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс

...
Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс
Коментари Харесай

Евроинс придобива украинския бизнес с туристически застраховки на германската ERGO

Една от водещите застрахователни групи в Югоизточна Европа - "Евроинс Иншурънс Груп " (ЕИГ), част от "Еврохолд България ", ще придобие профилираната в застраховки при пътешестване украинска компания ERV, благосъстоятелност на немската ERGO. Последната е измежду огромните застрахователни компании в Европа и е част от един от водачите в презастраховането в световен мащаб - Munich Re.

ЕИГ и ERGO са подписали съглашение като договорката се чака да бъде финализирана след утвърждение от регулаторните органи. Споразумението планува бъдещо съдействие сред двете страни по договорката, включително трансфер на ноу хау и опция ЕИГ да продава застраховки за пътувания с марката на ERV в Украйна и други страни, в които оперира.

ERV е вторият по величина осигурител в сегмента на туристическите застраховки в Украйна с пазарен дял от 10.7 %. През 2017 година украинската компания осъществя 5 млн. евро премиен доход и обслужва към 627 000 клиенти.

ЕИГ развива активност в 8 страни и обслужва 2.5 млн. клиенти. Групата има дъщерни сдружения в България, Румъния, Македония и Украйна. Компанията участва и на пазара в Гърция от 2014 година ЕИГ има нишови интервенции още в Италия и Испания.

През последните години "Евроинс Иншурънс Груп " закупи застрахователния бизнес на немската Talanx International в България и Украйна – надлежно "ХДИ Застраховане " и HDI Strakhuvannya, на холандската Achmea в България - "Интерамерикан ", както и на QBE в България и Румъния. През 2017 година ЕИГ купи застрахователния портфейл на АТЕ Иншурънс, румънското дъщерно сдружение на гръцката Пиреос Банк. Също през предходната година компанията закупи и забележителен значителен дял в съветското застрахователно сдружение ООО РСО "Евроинс ".

"Придобиването на бизнеса със застраховки за пътувания на ERGO в Украйна е в сходство със тактиката ни за разширение и диверсификация на портфайла ни в Източна Европа. Сделката затвърждава и позицията ни на водеща застрахователна група в района. Удовлетворени сме и от това, че ще си сътрудничим с ERV в продажбите на застраховки за пътувания в Украйна и други страни, в които присъстваме. Плановете ни са да запазим ERV Украйна като независимо сдружение отвън дъщерната ни компания в Украйна, с цел да фокусираме напъните си върху предлагането на туристически застраховки.”, съобщи основният изпълнителен шеф на ЕИГ Кирил Бошов

"Щастливи сме, че подписахме съглашение с ЕИГ, което планува дълготрайно съдействие в продажбите. Това ще ни помогне да влезем на нови пазари и ще укрепи бизнеса ни още повече ", уточни Ричар Бадер, основен изпълнителен шеф на ERV, подразделението за застраховки за пътувания в ERGO
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР