Една от водещите ни гимнастички - Боряна Калейн започна успешно

...
Една от водещите ни гимнастички - Боряна Калейн започна успешно
Коментари Харесай

Боряна Калейн: В отбора няма психоза и знаем за какво сме в залата

Една от водещите ни гимнастички - Боряна Калейн стартира сполучливо новия сезон. Тя завоюва 3 медала в Гран При на Бърно, а огромната й фантазия е обвързвана с Олимпийските игри и упоритостта за орден в Токио.

Боряна Калейн - чаровна, мощна и завладяваща. През този сезон тя е още по-интересна и по-уверена. В новите си четири съчетания тя влиза в радикално разнообразни облици.

"Четирите съчетания са разнообразни, само че музиката ще бъде разнообразна. Съчетанието на топка ще бъде лирично и ще бъде обичано на българите. Предпочитам бухалките, които станаха танцувални. Лентата искахме да е друго и доста хора го харесаха. При обрача музика приказва за едно момиче, което съумява да избави света ", съобщи Боряна пред Нова телевизия.

Боряна Калейн впечатли с 3 медала от първото съревнование, в което взе участие от началото на сезона. Тя се показа мощно в шампионата от веригата за Гран При в чешкия град Бърно, спечелвайки златен орден на бухалки, сребърен на лента и бронзов в многобоя.

"Беше значимо да покажа новите си съчения, които се възприеха добре. Допуснах неточности, които на идващото ми надпревари няма да бъдат забелязани. Знам, че мога повече. Имахме две планувани държавни шампионати, които се отсрочват. В националния тим няма неуравновесеност и знаем защо сме в залата ", сподели още Калейн.

На Световното състезание в Баку Боряна се класира на влиятелното четвърто място в многобоя и завоюва квота за Игрите в Токио. Мечтата е да се показа чудесно на Олимпиадата и да извоюва орден.

"Знам, че мога и имам вяра, че ще съумея. Искам да си изиграя съчетанията на Олимпиадата, както би трябвало. Отивам за златен орден, тъй като нямаме в историята на гимнастиката ни. Трябва да си свърша моята работа ", съобщи Боряна.

Калейн не игра на контролното съревнование в четвъртък в зала "Раковски ". Участие взеха пет гимнастички от националния състав, а най-добре се показа Татяна Воложанина.

"Най-доволна съм от Татяна Воложанина, а Катрин и Невена не бяха съсредоточени. Имаше огромно развиване във връзка с сложните детайли. Съчетанията са комплицирани. Татяна е постоянна. Моментната гимнастика изисква трупане на точки. Това нещо би трябвало да се придвижи в подготвителния развой ", сподели Илиана Раева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР