Една от сложните операции по спасяване на кораб, тази за

...
Една от сложните операции по спасяване на кораб, тази за
Коментари Харесай

Кои са мъжете, участвали в спасяването на Вера Су?

Една от комплицираните интервенции по избавяне на транспортен съд, тази за извеждането на кораба “Вера Су” от плитчините край Камен бряг, нямаше да завърши сполучливо без спасителите. Мъжете от пожарните служби във Варна и Добрич бяха на своя пост от самото начало и съумяха да спасят животите на екипажа на кораба.

Радослав Славов взе участие в избавителни интервенции не за първи път. Помагал е на потърпевши в наводнението във варненския квартал “Аспарухово”. Казва, че не дели задачите на комплицирани и лесни. Той е един от първите, които отиват в Камен бряг след случая.

" Повечето системи ги направихме с много понижена видимост. Тази канара, където беше вързана мрежата се тресеше от напора на вълните. Като цяло си беше тежко, само че се справихме. Страх постоянно има, само че това е професионализмът – да пренебрегнете страха. Да ви накара страха да мислите, а не да се паникьосвате. ", споделя Радослав Славов.



Енис Мустафов изтегля моряците от “Вера Су” с риск за живота си.

" Адреналинът от това дали всичко ще мине наред, дали няма да има травми за персоналния състав, както и за спасяваните хора. Така че, адреналинът е….! Когато капитанът напусна финален кораба, отдъхнахме си, че цялата интервенция по спасяването на екипажа мина съвършено. ", споделя Енис Мустафов.

Илия Калчев е дълготраен избавител. Опитът го е научил да резервира самообладание в сложни моменти, тъй като от това постоянно зависи човешки живот. В тази задача той влага всичките си старания.

" Не съм мислил за фамилията си сега, тъй като цялото ми внимание беше ориентирано към самата акция да протече сполучливо. ", споделя Илия Калчев.

За сполучливата задача спасителите на екипажа на “Вера Су” през днешния ден получиха грамоти и парични награди.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР