Една от причините да бъда тук е желанието на Световната

...
Една от причините да бъда тук е желанието на Световната
Коментари Харесай

СЗО ще подкрепи България в здравната реформа

Една от аргументите да бъда тук е желанието на Световната здравна организация (СЗО) да укрепи двустранното съдействие с Бълария. В страната следва провеждането на промяна на здравната система и СЗО ще поддържа тази промяна. Това е показал Генералният шеф на Световната здравна организация доктор Тедрос Гебрейесус на взаимен брифинг с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила, представен от пресцентъра на здравното министерство.

Д-р Гебрейесус е в България и с цел да разиска опцията за усилване на съдействието сред Европейския съюз и Световната здравна организация в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Той е отбелязал, че България е доста специфичен член на СЗО, тъй като е една от дребното страни-основателки на организацията.

Министър Ананиев от своя страна е коментирал, че България ще работи интензивно с офиса на СЗО у нас по осъществяване на дефинираните цели в областите - заразни и незаразни заболявания, възстановяване на здравето на майките и децата, националната здравна политика и подготвеността на страната при изключителни здравни обстановки, като е допълнил, че за задачата са планувани средства в размер на 183 330 щатски $ от СЗО.

Здравният министър е споделил още, че България е една от първите страни, в които СЗО е направила проучванията "Обзор на положението на опазването на здравето и благосъстоянието популацията " и "Характеристики на опазването на здравето и благосъстоянието на популацията ".

Кирил Ананиев е коментирал още, че в основата на Националната здравна тактика 2020 е заложен многосекторният метод на СЗО "Здраве във всички политики ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР