Една от последствията след преболедуване от Covid-19 е косопадът, той

...
Една от последствията след преболедуване от Covid-19 е косопадът, той
Коментари Харесай

Косопад след Covid – нужна е продължителна терапия



Една от следствията след преболедуване от Covid-19 е косопадът, той се следи при огромна част от пациентите след инфекцията.

Каква е повода за неговата поява и какво е вероятното лекуване?

Темата разяснява в “Нашият ден “ доцент Весела Райкова :

“Covid-19 е заболяване, което има доста изяви, една от които е косопадът. Той се среща при всеки един човек и когато е в количество сред 50 и 100 косъма дневно не е проблем, само че когато се ускори към този момент имаме сериозна изява на някакво положение.

Една от най-честите аргументи за косопад е съществуването на инфекции. Covid-19 е причина за непосредствено атакуване на космения фоликул . Едновременно с това, заради обстоятелството, че вирусът ангажира и функционалността на кръвоносните съдове, се нарушава и изхранването на този космен фоликул .

При огромна част от пациентите, които минават през нас, се следи косопад след Covid-19, изявен няколко месеца след прекосяването на Covid.

Реално вирусът има мигновен резултат, а също и следствие, по тази причина и лечението при този тип косопад би трябвало да е продължителна .

За да има влияние върху космения фоликул е належащо сред 3 и 6 месеца да имаме банкет на витамини и микроелементи. От голямо значение е съществуването на биотин, цинк и селен , тъй като това са субстанции, които имат отношение към метода, по който клетката на космения фоликул възприема питателните субстанции, нужни, с цел да може тя да израства.

Подходът към косопада би трябвало да е самостоятелен и съгласно повода . Причини за косопада могат да бъдат напрежението, недохранването, възпаления , доста постоянно се приказва и за нарушение на салдото в тънките вътрешности .

Може да се следи косопад след банкет на лекарства, автоимунни болести – всички тези положения, свързани с някакви нарушавания в естествената функционалност на нашето тяло, могат да доведат до развиване на косопад.

Зимните месеци

“Винаги кожата би трябвало да бъде почистена, хидратирана и слънцезащитена. “

Чуйте целия диалог в звуковия файл.

Доц. Весела Райкова е експерт кожен лекар в София с над 19 години медицински опит. Извършва клинична дерматология, микронидлинг, лекуване на розоцея и акне, химичен пилинг, слагане на мускулен релаксант, хиалуронов филър, лазерни процедури.

Завършва Медицински университет през 2002 година и има добита компетентност Кожни и венерически заболявания.

През 2010 година получава и научно-образователна степен " лекар ". Член е на Български лекарски съюз. Има присъединяване в многочислени национални конгреси и семинари по специалността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР