Една от основните цели на промените в техническите правила във

...
Една от основните цели на промените в техническите правила във
Коментари Харесай

Новите коли също станаха трудни за преследване

Една от главните цели на измененията в техническите правила във Формула 1 преди началото на сезон 2022 беше да се улесни преследването на колите на пистата. Това наложи смяна на аеродинамичната идея и завръщането на така наречен “граунд резултат ” и понижаване на въздушната бликам, която остава зад предния автомобил и се отразява отрицателно на държанието на колата откъм гърба.

През предходната година преследването на колите в действителност стана по-лесно, само че първите две надпревари този сезон демонстрираха, че има смяна в негативна посока.

“В съпоставяне с предходната година когато преследваш автомобил пред теб, колата има малко по-лошо държание - изясни водачът на Ферари Карлос Сайнц пред Sky Sports. - Възможно е това да е обвързвано с увеличението на силата на прилепяне, само че в този момент държанието на колите е съвсем същото като това на болидите от предходното потомство. Стана по-трудно да преследваш компактно колата пред теб, а това значи, че и изпреварванията станаха по-трудни. ”
 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23 Ферари няма да прави Б-версия на SF-23
Пилотът на Макларън Ландо Норис поддържа мнението на Сайнц.
 Формула 1 не е не запомнила Айртон Сена Формула 1 не е не запомнила Айртон Сена
“В надпреварите държанието на новия ни автомобил е по-лошо от това, което чакахме. Но огромните проблеми стартират, когато вляза в струята замърсен въздух от колата пред мен, не е допустимо да преследваш този, който е пред теб отблизо разстояние ”, удостовери британецът.
 Розберг подлага на критика държанието на Верстапен Розберг подлага на критика държанието на Верстапен
А Логан Сарджънт от Уилямс удостовери, че когато дълго време преследваш от близко различен болид това се отразява отрицателно на гумите на преследвача.
 Ботас ще кара автомобил от Суперкарс Ботас ще кара автомобил от Суперкарс
“Този път бяхме задоволително бързи и откакто колата на сигурността се прибра, аз започнах борба с Нико Хюлкенберг - описа американецът. - Може би нападнах прекомерно нападателно в неговата бликам замърсен въздух, само че в един миг осъзнах, че задните ми гуми стартират да губят прекомерно рано сцепление. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР