Една от основните ни цели е запазване на финансовата стабилност

...
Една от основните ни цели е запазване на финансовата стабилност
Коментари Харесай

ВМА няма дългове, отчете Мутафчийски

Една от главните ни цели е опазване на финансовата непоклатимост на институцията .
Това съобщи началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на Общо събиране на персоналния състав на болничното заведение, на което показа и доклад за десетте месеца, в които той краткотрайно ръководеше болничното заведение.

Ако към юни 2014 година ВМА генерираше дълг сред 5-8 милиона лв. на месец , то към 31 декември 2017 година болничното заведение има нула лв. дълг . Тази наклонност се резервира и в първите три месеца на актуалната година. Може би е време да не приказваме за задължения, а за развиване и по-сериозни капиталовложения, разяснява доктор Венцислав Мутафчийски.

" Когато ген. Петров отстъпи от тази служба отговорностите на ВМА бяха към 16 млн. Не е имало Постановление на Министерски съвет - някакви пари, които да са давани от тук-от там ", сподели доктор Мутафчийски.

Изпълнили и преизпълнили сме лимита си. Откакто имахме министър и шеф на НЗОК ни се утежниха връзките с тези две институции, сподели шефът на ВМА. Имаме повече доходи към 8 млн., само че не посочи какви средства чакат от Касата.

Той посочи, че стремежите са към въвеждане на нови лекувания и създаване на школи, каквито са клиниките на професор Илия Салтиров, професор Крум Кацаров, професор Никола Владов . Това са моделите, към които ще се стремим във всяка клиника, съобщи проф. Мутафчийски и посочи, че тези клиники са на европейско и на международно равнище.

Стремежите ни са към въвеждане на нови лекувания и създаване на школи на европейско и международно равнище . Вече три от периферните ни лечебни заведения са снабдени с нови скенери - маркови, на положително качество. Всеки един военнослужещ, без значение в коя част на страната се намира, има правото на идентична качествена помощ , както във ВМА-София, съобщи ръководителят на ВМА.

По време на събранието той показа публично и останалите членове на управителния екип - полк. доцент доктор Владимир Василев , д.м. - заместник-началник по диагностично-лечебната активност, и полк. проф. доктор Румен Попов , д.м. - заместник-началник по учебно-научната активност.

" Ние не си позволихме в нито един миг от тези сложни години да свалим качеството на нашето обслужван е, да създадем компромис с консумативите, медикаментите или с размера на вложените запаси в един болен. Просто оптимизирахме активността, залагайки на икономическата успеваемост на лекуването ", посочи още професор Мутафичйски.

Сред целите са още запазване на фрагментите във ВМА, основаване на опция за стабилно кариерно развиване, привличане на нови фрагменти, закупуване на нова инсталация.

До средата на април всички ръководители на клиники да показват своя доклад и хрумвания за развиване на съответното звено и усъвършенстване на активността, добави проф. Мутафчийски.

11 полуетажа на болничното заведение не са ремонтиран и, сподели проф. Мутафчийски. Операционният блок изостава в условията. Готовите планове и стадиите са му предоставени. Над 1 млн. лв. се чака да коства ремонта на операционния блок.

ВМА е включена в програмата за възобновяване на незабавните центрове . Нашият незабавен център е неповторим, по тази стратегия ще бъде ремонтиран половината, изясни проф. Мутафчийски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР