Една от основните индустриални лобистки групи в Германия призова за

...
Една от основните индустриални лобистки групи в Германия призова за
Коментари Харесай

Германската индустрия призова за подкрепа за диверсификация

Една от главните индустриални лобистки групи в Германия прикани за по-голяма поддръжка за индустрията, с цел да се диверсифицира търговията отвън Китай.

Планираните ограничения като стрес проби и по-строг надзор върху вложенията в Китай, разказани в проектодокумент, ще бъдат административна тежест за бизнеса, съобщи Асоциацията на немските индустриално-търговски камари (DIHK).

Войната на Русия в Украйна разкри, че стопанската система е прекомерно подвластна от съветската сила и подтикна политическия хайлайф към преразглеждане на връзките с Пекин. Германските предприятия поддържат тесни връзки с Китай, изключително в региона на производството.

Според изследване на изследователската компания " Rhodium Group " единствено на четири немски компании се падат една трета от всички европейски вложения в Китай през 2018-2021 година Компаниите са: производителите на коли " Mercedes-Benz ", BMW и " Volkswagen " и химическия колос BASF.

" Всичко, което сме чули до момента за тактиката на немското държавно управление за Китай, е извънредно отбранително ", сподели Фолкер Трайер, началник на отдела за външна търговия в DIHK.

" Липсва насърчителна тактика за създаване на устойчиви стопански връзки, изключително в по-широката азиатско-тихоокеанска сфера, с цел да се избегнат едностранни зависимости. "

В документ на Министерството на външните работи на Германия се споделя, че основни промишлености, в това число автомобилната и химическата, би трябвало да заобикалят риска за фирмите и страната от прекомерно огромни вложения в Китай, съобщи Ройтерс.

Говорител на „ Mercedes-Benz “ съобщи пред Ройтерс, че компанията вижда като " наша задача да работим за по-голяма диверсификация на нашите вериги за доставки ".

" Нуждаем се от дейна и устойчива индустриална политика и тактика в Европа във връзка с суровините, батериите или полупроводниците. "

Говорител на BMW съобщи, че групата е вложила в Европа и Северна и Южна Америка толкоз мощно, колкото и в Китай.

Диверсифицираната група " Merck KGaA " включва вложения в индустриален обект за лабораторно съоръжение в Уси покрай Шанхай. От компанията обявиха, че оборудванията в Китай ще обслужват главно клиенти в страната.

" Нуждаем се от градивен разговор за усилване на мултинационализма в изискванията на създаване на интернационален блок ", обявиха от компанията. /БГНЕС

Берлин / Германия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР