Една от неоспоримите ползи на бирата е, че намалява стреса.

...
Една от неоспоримите ползи на бирата е, че намалява стреса.
Коментари Харесай

Печени кюфтенца с извара и маслинки. И една бира, моля!

Една от неоспоримите изгоди на бирата е, че понижава напрежението. Казва се, че „ A beer a day keeps the doctor away ”. Умерената консумация на бира понижава възприятието за тревога и напрежение, а за нас, дамите, бирата носи и още една непредвидена изгода – кехлибарената течност е един натурален метод за облекчение на признаците на Постановление на Министерски съвет, което е обвързвано с съществуването на относително високи количества на витамини от групата B в нея.

Тези дни, когато имам възприятието, че, колкото повече се усилва светлата част на деня, толкоз по-малко време имам и съм непрекъснато на педал и напрегнат, една бира дневно ме устройва идеално. Разбира се, не мога да не загатна и чудотворната мощ на маслинката за душевния ми баланс – като че ли всичко си идва на мястото, когато наоколо има и една маслинка. Днес тя се крие в моите кюфтенца от извара и сушени домати.

Проучването ми сподели, че бири, които ферментират при по-висока температура (15-25 градуса, IPA бири т.е. ярък индийски ейл), са идеални за съчетания с разнообразни сирена и маслини.



Необходимите артикули:

250 г извара
50 г пармезан
50 г галета
50 г самун
3-4 сушени домата (от буркан)
маслини (без костилките)
сол
чесън на прахуляк

за сместа за овалване:
4-5 с. л. галета
1/3 ч. л. чесън на прахуляк
1/2 ч. л. пикантен червен пипер

Изрежете корите от хляба и го накиснете за малко във вода. Сушените домати изцедете от зехтина и ги нарежете на ситно. Изцедете хляба доста добре и го прибавете към изварата. Разбъркайте с вилица и прибавете останалите съставки. Посолете и пробвайте на усет. Оформете дребни топчета, в центъра на всяко сложете маслинка. Оваляйте кюфтенцата в галетата и подправките. Наредете всички кюфтенца върху плоска паница и я приберете във фризера за 10-15 минути.

В това време загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор (или оптималната грил функция). Извадете топчетата от фризера и ги запечете за към 15 минути (докато получат кафеникав загар). Извадете ги, изчакайте да изстинат и сервирайте със светла бира. 

Не обичам пърженето, само че, в случай че предпочитате, можете да ги изпържите.

* Калориите са пресметнати за половината от количеството в рецептата, в това число бирата. 

С поддръжката на Съюза на пивоварите в България.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР