Една от най-важните съставки на добрия имунитет е здравият сън,

...
Една от най-важните съставки на добрия имунитет е здравият сън,
Коментари Харесай

Как да спим здравословно като поза и възглавница за глава и за крака - slava.bg

Една от най-важните съставки на положителния имунитет е здравият сън, както нееднократно сме писали. Днешните ни са отдадени точно на неговото стимулиране, тъй като няма нищо по-полезно, което да вършим, в случай че сме в доброволна или наложителна карантина, локдаун или всевъзможен различен етикет, който можем да сложим на същото нещо, което психолозите назовават просто "изолация ". И не го предлагат за повече от 10 дни, с цел да останем естествени.
Кой е верният метод на спане е въпрос, по който мнозина спорят, без да знаят, че си има към този момент даден теоретичен отговор, плод на съществени проучвания! Позата е ембрионалната - встрани, с леко свити крака, изключително крайници. В нея организмът се усеща най-добре. Абсолютно все едно е дали ще сте обърнати наляво или надясно - няма никакво значение за тялото. Всичко зависи от вас - от навиците или елементарното удобство/неудобство, което изпитвате по лични и изцяло персонални аргументи.
Лошата за организма, изключително при българската просвета на преяждане вечер, е позата да се спи по стомах. Онези, които обичат да спят легнали по тил да не се тормозят - това е неутрална поза, като се изключи нарасналото напрежение, което потреблението на прекомерно висока и прекомерно мека възглавница може да нанесе на врата ви. Освен деформиране, това може да се развие и...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР