Една от най-разпознаваемите и уважавани личности в гейм пространството –

...
Една от най-разпознаваемите и уважавани личности в гейм пространството –
Коментари Харесай

Хидеки Камия напусна собственото си студио

Една от най-разпознаваемите и уважавани персони в гейм пространството – Хидеки Камия – разгласи, че напуща PlatinumGames, студиото, което той основава дружно с Шинджи Миками и Ацуши Инаба през 2006.

Камия не показва съответната причина за своето решение, само че споделя, че ще продължи да работи по видеоигри.

„ Това пристигна след дълъг размисъл от моя страна. То беше взето въз основа на убежденията ми и без подозрение не беше елементарно за взимане. Но съгласно мен, по този начин мисля ще е най-добре. Ще не преставам да създавам по своя метод “, написа той.

Камия стартира кариерата си в средата на 90-те години на предишния век, когато става част от Capcom. Там взе участие в планирането на първия Resident Evil, а по-късно е шеф на Resident Evil 2, взе участие и в работата по Resident Evil Zero, с цел да поеме по-късно работа по неговия шедьовър Devil May Cry. Впоследствие той работи по Okami на учреденото от Capcom студио Clover до закриването му през 2006. По-късно същата година, Камия и другите двама упоменати японски разработчици започват Seeds, гейм компания, която след това бива преименувана на PlatinumGames. Тук той взе участие в основаването на Bayoneta 1 и 2, Star Fox Zero, The Wonderful 101, по анулираната Scalebound, а за последно по обявения преди две години Project G.G.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР