Една от най-легендарните фигури в българския футбол Христо Бонев коментира

...
Една от най-легендарните фигури в българския футбол Христо Бонев коментира
Коментари Харесай

Христо Бонев: Дори не знаех, че има някакво събиране в НДК

Една от най-легендарните фигури в българския футбол Христо Бонев разяснява протичащото се през днешния ден в НДК. Там основни настоящи лица са Димитър Бербатов и екипът му, които организират различен конгрес на БФС.

„ Всички споделяме, че футболът е обществено събитие и би трябвало незабавно да подчертая, че това което става като цяло в страната ни, а и по света – имам предвид войната в Украйна, по нищо не се разграничава от процесите във футбола ни ", стартира Бонев пред Блиц.

"Не мога да схвана по какъв начин се стигна до обстановка, в която такива персони като Боби Михайлов и Димитър Бербатов се опълчват до степен, в която страда целият български футбол. Познавам Боби доста добре, бил съм му треньор в националния тим. Познавам и Бербатов, който усъвършенства върха ми по голове за България. Нямам нищо срещу нито единия, нито другия, само че ми е болно, че стигнахме до това разделяне “, сподели Зума.

„ Да ви кажа почтено, даже не знаех, че има някакво събиране в НДК. Аз съм надалеч от тези процеси. Не мога да кажа дали изобщо е допустимо да се провежда конгрес, по този въпрос би трябвало да се изкаже съдът или прокуратура.

Но мога да заявя изрично, че от тази обстановка никой не печели. Хората, които се стремят да ръководят българския футбол, би трябвало да имат една-единствена цел – да се усъвършенства положението на играта у нас. А се случва тъкмо противоположното. Искрено скърбя, че се стига до такива циркове и такива срамни моменти, които отвращават хората и прогонват ентусиастите от стадионите.

Единственото, което ме успокоява е, че една огромна персона като футболист, а и като треньор и началник в лицето на Георги Иванов, откри точното си място като механически шеф на футболния съюз. Аз имам вяра в него, тъй като той се потвърди и способства доста за триумфа на обичания ми Локомотив “, съобщи още именитият нападател и треньор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР