Една от най-иновативните компании в света в производството на електромобили

...
Една от най-иновативните компании в света в производството на електромобили
Коментари Харесай

Производител на електромобили с интерес към България

Една от най-иновативните компании в света в производството на електрически автомобили демонстрира интерес към България, заяви министерството на стопанската система.


По покана на " LauncHub Ventures " на посещаване в страната ни е Юки Лиу, съосновател на компанията, която е имала среща със заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев. Двамата са разискали проектите на предприятието за откриване на ново произвеждане в Европа, като са били показани опциите за вложения в страната ни.

България е една от 9-те страни членки на Европейски Съюз, които със Съвместна декларация са подкрепили предпочитаното развиване на електрическата подвижност в Европа, сподели зам.-министър Манолев. Той осведоми и че през последните години се извършва народен проект за поощряване на електрическата подвижност, а сега се създава Национална стратегия с Пътна карта за развиване на електрическата подвижност в България за интервала до 2025 година и небосвод до 2030 година.

Налице е устойчива наклонност, като отчитаме растеж от 243 на 100 при чистите електрически автомобили и 718 на 100 при хибридите в интервала 2012 - 2014 година, добави Александър Манолев. По думите му обаче към момента те заемат най-малък брой от всички регистрирани транспортни средства - под 1 на 100.

Затова се надяваме, че в случай че изберете нашата страна за една бъдеща инвестиция, това ще насърчи и процеса за по-масово нахлуване на електрическата подвижност, като ще можете да разчитате и на поддръжка от страната, тъй като това е народен приоритет, сподели още икономическият заместник-министър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР