Една от най-големите и най-ярките звезди на нощното небе ще

...
Една от най-големите и най-ярките звезди на нощното небе ще
Коментари Харесай

Бетелгейзе, една от най-ярките звезди в небето, скоро ще изчезне в единствено по рода си затъмнение. Ето как да го гледате.

Една от най-големите и най-ярките звезди на нощното небе ще изчезне за миг, когато метеорит премине пред нея, с цел да създаде само по рода си затъмнение. Събитието би трябвало да бъде очевидно за милиони хора и също по този начин ще бъде излъчено онлайн.

Рядкото и мимолетно представление, късно от понеделник до началото на вторник, евентуално ще бъде очевидно за хората по тясна пътека, разпростряла се от Таджикистан в Централна Азия и Армения, през Турция, Гърция, Италия и Испания, до Маями и Флорида Кийс и най-после до елементи от Мексико.

Звездата е Бетелгейзе, червен свръхгигант в съзвездието Орион. Астероидът е 319 Leona, постепенно въртяща се продълговата галактическа канара в основния астероиден пояс сред Марс и Юпитер.

Проект за виртуален телескоп, който ще обезпечи предаване онлайн в мрежата от Италия.

Чрез наблюдаване на затъмнение на доста по-тъмна звезда от Леона през септември, екип, управителен от Испания, неотдавна пресметна, че метеоритът е необятен към 34 благи и дълъг 50 благи.

И...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР