Една от най-големите гръцки компании за производство на шоколад и

...
Една от най-големите гръцки компании за производство на шоколад и
Коментари Харесай

Гръцката ION мести цялото си производство на шоклад в Костинброд

Една от най-големите гръцки компании за произвеждане на шоколад и други сладкарски произведения – ION, възнамерява да реалокира цялата си фабрична активност в България. Това стана ясно по време на среща на икономическия министър Никола Стоянов с управлението на „ Интерион “ АД, локалното сдружение на чужедстреанната компания. 

Гръцката компания ION има 92-годишна история и един от най-големите производители на шоколад в Гърция. Тя стъпи в България преди повече от две десетилетия, когато сътвори своя база в Костинброд, напълно покрай София. Фирмата стои зад продуктите под комерсиалната марка „ NuCrema “ и не крие желанието си за нови вложения в града. 

Що се отнася до Костинброд, той е прелъстителен за компанията освен поради близостта си до столицата, само че и с традициите в хранително-вкусовата индустрия. Градът дължи съществуването си на основания от индустриалеца Никола Чилов при започване на 20 век цех за известното и през социализма олио „ Нива “. А през днешния ден там се намират фабриките на марки като „ Олинеза “ и „ Кока-кола “. 
Инвестиции за 70 млн. лева. 
Инвестиции в размер на 70 млн. лева започват в Индустриалната зона – Костинброд, стана ясно през днешния ден по време на визитата на министър в града. Според информацията на Министерството на стопанската система и промишлеността досега в региона частни компании са вложили над 200 млн. лева и са основали стотици нови работни места. 

Наред с необявената сума на инвестицията на „ Интерион “, се задава такава за 12 млн. лева от страна на един от най-големите производители на порти, прозорци и щори в България и Европа – „ Ролпласт Груп “ АД. 

Производството на компанията е основано в Костинброд от към 10 години. Компанията има мощно наличие на Балканския полуостров, само че осъществя износ и за страни от целия свят. 

Близостта до София е била движещ фактор за концентриране на толкоз вложения в района, само че в този момент страната и локалната власт би трябвало да основат повече предпоставки за уравновесено развиване на района “, разяснява Никола Стоянов. 

Интерес от страна на вложителите и планове проекти в района има, само че дефицитът на фрагменти остава доста сериозен. В тази връзка през днешния ден е било контрактувано общината и министерството да си партнират в начинания за разпространение на опциите, които оферират работодателите в района.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиншоколад течен шоколад произвеждане фабрика Костинброд Никола Стоянов ПоследниНай-четениКомпании 68 Гръцката ION мести цялото си произвеждане на шоклад в Костинброд Компании 52 3.6 млн. лева си разделиха финалистите в българските Founders Games в Давос Транспорт 84 България и Сърбия желаят да развият жп коридора „ Алпи – Западни Балкани “ Компании 180 „ Историческо “ съглашение: Свързани ли са следствията на Nexo в Съединени американски щати и България? Имоти 24242 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Компании 16104 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Хай-тек 6132 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Компании 5170 Индексация 2.0: Втори телеком подвига цените поради инфлацията Всички новини18:43 Компании 68 3.6 млн. лева си разделиха финалистите в българските Founders Games в ДавосОще от КомпанииВиж всички

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР