Една от изненадите беше достигането до балотаж на Ваня Григорова

...
Една от изненадите беше достигането до балотаж на Ваня Григорова
Коментари Харесай

Изненадата „Ваня Григорова“ – говорят комуникационните експерти

„ Една от изненадите беше достигането до балотаж на Ваня Григорова в София. Това доста малко хора го чакаха. Тя направи мощна акция за нейния електорат и добре разчете от кое място може да събере. “

Това разяснява в PrimeTime информационният специалист Любомир Аламанов по отношение на отминалите локални избори. За журналиста Валери Найденов обаче, триумфът на Григорова е бил предстоящ, защото тя е „ доста разпознаваема, с ясни послания, с ясна идея “.

„ Тя е лява, а в София доста хора не обичат, че водата е толкоз скъпа, че парното е скъпо, че всички публични услуги са приватизирани. Това са мощни дела и напълно естествено стигна до балотаж “, изясни Найденов.

Григорова е съумяла да вземе гласове от няколко направления, означи Аламанов.

„ Първо, тя консолидира самите гласове на Българска социалистическа партия. Тя върна остарелия социализъм в същинския смисъл на думата – работещият човек и държавата/общината, която се грижи за него. Остави настрани антиджендър нелепостите на Корнелия Нинова и в действителност се върна към този зрял, здрав социализъм, който доста хора разпознават като един идеал от някакво минало “, сподели информационният специалист.

„ Второ, тя съумя да събере и част от патриотичния избор с концепцията за изпъждане на концесионери, с национализация на всички услуги и така нататък И съумя да трансформира някои от неуспехите на ГЕРБ в знаме на това „ какъв брой е неприятно дясното “, с цел да провокира благосклонности към лявото “, добави той.

„ Аз не считам, че това е някакво връщане към социализма от памтивека – всичко, което тя предлага, се прави сега в Западна Европа. Например, Париж се отхвърли от концесията за водата и в този момент това е общинска активност “, опонира Валери Найденов.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР