Една от големите колумбийски медии Q’Hubo отдели сериозно внимание на

...
Една от големите колумбийски медии Q’Hubo отдели сериозно внимание на
Коментари Харесай

Колумбиец от Ботев : Средната заплата на футболист в българското първенство е 3000 евро

Една от огромните колумбийски медии Q’Hubo отдели съществено внимание на нападателя на Ботев (Враца)Сантиаго Монтоя. 23-годишният нападателен футболист пристигна под Околчица този сезон и към този момент записа 9 мача. В изявление за локалния вестник той описа забавни детайлности за живота си в България. 

Относно възнагражденията на състезателите в efbet Лига, Mонтоя показа: “Зависи от тима, в който играете. Има такива с много положителни заплати, само че и такива с не толкоз огромни, изключително за младите играчи, които занапред стартират. Средно един футболист в България получава към 3000 евро на месец. Сума, която не е по никакъв начин дребна за стандарта в страната. Това е една от аргументите да отидеш да играеш в Европа, в България. Това може да ти послужи като трамплин, с цел да преминеш в по-силна лига. Това се надявам да е моята последваща крачка със мощно показване в Ботев (Враца) ”. 

“Градът ни не е доста огромен, на към час и половина от столицата София. Тук сме цяла колония (смее се). В отбора сме общо четирима колумбийци, пристигнали в разнообразни интервали. Аз, Браян Переа, Йохан Валбуена и вратаря Федерико Бариос. Надявам се някой ден да заиграя и за националния тим на Колумбия ”, описа Монтоя, който е избрал да играе с сномер 10 при врачани поради двамата си любимци - Роналдиньо и Меси. 

В идващия кръг Ботев приема ЦСКА - София, а Монтоя се надява, че ще успее да открие головата си сметка за отбора. Нападателят регистрира, че шампионата е равностойно и забавно, само че има малко аудитория. 

“Тема Спорт

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР